Taxă auto nouă pentru unii șoferi din România. Cine va scoate mai mulți bani din buzunar

Taxă auto nouă pentru unii șoferi din România. Cine va scoate mai mulți bani din buzunar
Ce se arata in programul de guvernare

Programul de guvernare al noii coaliții prevede introducerea unei noi taxe auto. Șoferii care au astfel de mașini ar trebui să fie atenție, pentru că guvernanții au redactat un nou program în care este prevăzută taxarea unor tipuri de mașini. Premierul Nicolae Ciucă a depus la Parlament lista cu membrii viitorului guvern PNL-PSD-UDMR, dar și programul de guvernare.

Șoferii din România, nevoiți să mai plătească o taxă

Documentul depus marți seara conține măsurile pe care autoritățile le vor lua în următorii trei ani, iar printre acestea se regăsește și o nouă taxă auto.

Este vorba despre taxe mai mari pentru cei care au în proprietate mașini poluante. Până anul viitor în luna septembrie, România trebuie să vină cu un plan național pentru a controla poluarea.

Conform Planului Național de Redresare și Reziliență, țara noastră trebuie să aplice până la finalul 2022 o politică de taxare care să „pedepsească” proprietarii autoturismelor care poluează.

În programul de guvernare sunt trecut două noi taxe care vor contribui la reducerea poluării. Noul Guvern își asumă introducerea unui sistem de taxare pe baza distanței pentru vehiculele grele, dar și taxe mai mari pentru cei care au în proprietate cele mai poluante vehicule de pasageri.

Ce pregătește noul guvern

Consiliul European a avizat noile norme privind taxarea rutieră prevăzute în Directiva privind eurovinieta pentru stimularea operațiunilor de transport mai puțin poluante.

Vinietele pe bază de durată pentru vehiculele grele vor fi eliminate trepat, în 8 ani de la intrarea în vigoare a directivei.

Adică, se va trece de la taxarea temporară la cea pe numărul de kilometri parcurși.

În privința unei noi taxe auto, programul de guvernare prevede că va urma “introducerea de taxe mai mari pentru deținerea în proprietate a celor mai poluante vehicule de pasageri (autoturisme / autobuze / autocare), pe baza principiului „poluatorul plătește” și a principiului taxării ecologice”.

Cât despre când va fi introdusa această nouă taxă, în România ar putea să existe un nou sistem de taxe pentru mașinile poluante până la finalul anului 2024.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI