Taxa auto 2020. Atenție, șoferi. Ministrul Mediului a făcut acum anunțul oficial

Taxa auto 2020. Atenție, șoferi. Ministrul Mediului a făcut acum anunțul oficial
Taxa auto 2020. Atenție, șoferi. Ministrul Mediului a făcut acum anunțul oficial

Costel Alexe, Ministrul Mediului, a făcut anunțul oficial în privința taxei auto din anul în curs.

Taxa auto 2020. Atenție, șoferi

Costel Alexe este de părere că introducerea unei noi taxe nu este tocmai una bună, deoarece aceasta ar produce discuții cu reprezentanţii Comisiei Europene, iar banii vor ajunge din nou la şoferi, ca în anii precedenţi. ”O asemenea măsură trebuie întoarsă pe toate fețele. Până acum nicio formulă nu a reușit și nu cred că vom avea o măsură implementată. Nu avem în cadrul Ministerului Apelor si Padurilor un draft de proiect privind o noua posibilă sau cum ar trebui ea denumita taxa auto. Nici măcar invazia de maşini second-hand nu este un motiv pentru a introduce o nouă taxă care sa fie declarata apoi ilegala de Comisia Europeană”, a susţinut ministrul, la Antena 3.

Mai mult decât atât, Costel Alexe consideră că toate ideile noi ar trebui trecut prin filtrul Guvernului, iar mai apoi discutate cu Comisia Euopeană. „Orice idee am avea, va trebui discutată prima dată în cadrul Guvernului în România şi apoi să avem discuţii cu Comisia Europeană înainte de a implementa aşa ceva”, a mai spus el.

Cetățenii semnalează sute de probleme

De asemnea, Ministrul Mediului a mai precizat că i se semnalează, săptămânal de către cetăţeni, sute de probleme de mediu. „Cert este că eu personal, pe toate problemele de mediu pe care le are astăzi România, sunt de acord că poluatorul plăteşte. Pentru că noi astăzi datorită faptului ca s-au închis ochii pe poluarea aerului, pe calitatea aerului, pe deşeuri avem foarte multe proceduri de infringement pe relaţia cu Comisia Europeană şi foarte multe probleme de mediu pe care zeci, sute de cetăţeni ai României mi le semnalizează săptămânal”, a declarat Costel Alexe.

De menționat este faptul că taxa auto pe prima înmatriculare a maşinilor second-hand importate a fost eliminată în 2007 după ce Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement. ANAF a anunţat în septembrie că a restituit banii către populaţie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI