Tatăl lui Bill Gates a murit. Cine era William Henry Gates al II-lea

Tatăl lui Bill Gates a murit. Cine era William Henry Gates al II-lea

Bill Gates este în doliu. S-a stins din viață la 94 de ani în Seattle Bill Gates Sr., tatăl fondatorului colosului din Redmond. Moartea proeminentului avocat din Seattle a fost anunțată de fiul său pe site-ul său personal.

Tatăl lui Bill Gates a murit

Bill Gates plânge de moartea tatălui său, fostul avocat William Henry Gates II sau Bill Gates Sr., iar acest lucru este evident în tributul său emoționant de pe blogul său.

Marți, miliardarul Microsoft a anunțat moartea tatălui său și a povestit cum el și frații săi au crescut sub grija, dragostea și îndrumarea tatălui și mamei lor. „Tatăl meu a murit liniștit acasă ieri, înconjurat de familia sa”, a scris Gates.

Gates a povestit cât de încurajatori și răbdători au fost părinții lor. Știau că dragostea și sprijinul mamei și tatălui lor sunt necondiționate. Filantropul a recunoscut influența părinților săi, creditându-i chiar pentru încrederea sa în asumarea unor riscuri uriașe, cum ar fi abandonarea școlii, deoarece „știam că vor fi în colțul meu chiar dacă eșuez”.

Tatăl lui Bill Gates a murit. Cine era William Henry Gates al II-lea
Bill Gates și tatăl său, William Henry Gates al II-lea

„Ne va fi dor de el mai mult decât putem exprima chiar acum. Simțim durere, dar și recunoștință. Trecerea tatălui meu nu a fost neașteptată. Avea 94 de ani și starea lui de sănătate scădea. Așa că am avut cu toții mult timp să reflectăm despre cât de norocoși suntem că am avut acest om uimitor în viața noastră de atâția ani. Și nu suntem singuri în aceste sentimente. Înțelepciunea, generozitatea, empatia și umilința tatălui meu au avut o influență uriașă asupra oamenilor din întreaga lume „.

Gates a mai spus că tatăl său are o influență uriașă asupra lucrărilor sale de filantropie. A crescut împreună cu părinții săi arătând cu exemplul ce este generozitatea. Gates a spus că Fundația Bill & Melinda Gates nu ar fi fost ceea ce este astăzi fără tatăl său.

Miliardarul și-a încheiat postul spunând că este o experiență incredibilă să fii fiul lui William Gates. El a spus că oamenii îl întrebau adesea pe tatăl său dacă el este adevăratul Bill Gates și miliardarul a spus că tatăl său a fost întotdeauna inspirația lui.

Cine era William Henry Gates al II-lea

William Henry Gates II s-a născut în data de 30 noiembrie 1925. Majoritatea l-au cunoscut sub numele de Bill Gates Sr. Tatăl celebrului Bill gates a fost un avocat, filantrop și lider civic american. A fost fondatorul firmei de avocatură Shidler McBroom & Gates. Ilustrul avocat a deținut funcția de președinte atât al asociațiilor baroului din statul Seattle King, cât și al statului Washington.

În anul 1951 s-a căsătorit cu Mary Maxwell Gates, pe care a cunoscut-o la Universitatea din Washington. Cei doi au rămas căsătoriți până la moartea ei, în 1994. Au avut trei copii, Kristianne, Bill și Libby. Cele două fiice ale sale, Kristi Blake și Libby Armintrout, sunt membri activi ai comunității din cadrul Universității din Washington.

La doi ani de la decesul primei soții, Gates Sr., în 1996, se căsătorește cu a doua sa soție, Mimi Gardner Gates, care era directorul Muzeului de Artă din Seattle. În 2018, s-a dezvăluit că William Henry Gates II suferea de boala Alzheimer. El a murit pe 14 septembrie 2020, la casa sa de pe plaja Hood Canal, în statul Washington, la vârsta de 94 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI