21 oct. 2020 | 18:01

Tartă cu mere, preparată de Andreea Esca. Care este rețeta știristei de la Pro TV

Monden
Tartă cu mere, preparată de Andreea Esca. Care este rețeta știristei de la Pro TV
Rețeta de tartă cu mere a Andreei Esca

Andreea Esca nu se laudă că ar face parte din categoria gospodinelor fără pereche, dar e mândră de câteva preparate pe care le face membrilor din familiei. Cum pregătește cunoscuta știristă tarta de mere? Care e rețeta vedetei de la Pro TV?

Rețeta de tartă cu mere a Andreei Esca

„Pentru că fosta mea colega Irina Gologan mi-a adus mere foarte gustoase de la tatăl ei, din Neamț, am zis să fac tarta mea preferată,  “tarte tatin”. Ce să mai, cea mai rețetă franțuzească, cu mere moldovenești. Pai nu poate să iasă decât foarte bună. Iată rețeta. Rețeta foarte simplă am găsit-o chiar pe prospectul recipientului special pentru Tarte Tatin, cumpărat din București”, a scris știrista pe alistmagazine.ro.

Andreea Esca nu s-a autoproclamat vreo bucătăreasă iscusită, însă atunci când a găsit o rețetă simplă, ușoară și destul de iefină le-a dat-o și prietenilor din mediul virtual. Aceasta are acum două rețete bine înrădăcinate în mintea românilor cu care s-a mândrit peste tot – tarta de praz și cea de mere. Cei care vor să o prepare trebuie să-și găsească neapărat o formă rotundă în care să coacă prăjitura, pentru tocmai de aceea se numește tartă. Rețeta e una foarte simplă, nu e nevoie să parcurgi foarte mulți pași, iar aspectul ei va face ca cina cu prietenii să se încheie magnific.

Rrețeta Andreei Esca pentru tartă de mere

Rrețeta Andreei Esca pentru tartă de mere

De ce ai nevoie?

Ingrediente
300 gr făină
150 gr unt gras
Un vârf de cuțit de sare
80 ml apă (sau lapte cald)

Mod de preparare:
Amestecă sarea cu făina, apoi începe să frămânți ușor punând cuburile de unt deja ținute la nivelul temperaturii camerei. Este bine ca acestea să se fărămițeze, tocmai atunci trebuie să pui peste apa sau laptele, câte puțin. Formează o minge din aluat și lasă totul la frigider până ai gata conținutul pe care urmează să-l pregătești. Curăță merele de coajă și taie-le în sferturi sau bucăți mai mici. Lasă merele în tava aleasă și ocupă-te de caramel. Pentru sos ai nevoie de 170 gr zahăr, 50 gr unt, ulterior mai pune încă 30 de gr din fiecare ingredient. Așează deasupra merelor coca pe care o scoți din frigider, iar după ce o întinzi bine de tot înțeapă-o cu o scobitoare pentru a prinde aer înauntru. Pune totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius preț de 40 de minute. E indicat să o lași la răcit 10 minute după ce o scoți din cuptor.