02 mart. 2023 | 14:16

Țările în care este interzis să fumezi la volan. Amenzile sunt usturătoare

Diverse
Țările în care este interzis să fumezi la volan. Amenzile sunt usturătoare
Țările în care este interzis să fumezi la volan

Fumatul în timp ce conduceți este unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care o persoană le poate face la volan. Nu numai că poate distrage atenția șoferului, dar poate duce și la riscuri grave pentru sănătate. De aceea, multe țări, inclusiv unele dintre cele mai populate de pe glob, au legi care interzic fumatul în timpul condusului. Iată țările în care este complet interzis să fumezi la volan!

Țările în care este interzis să fumezi la volan

Dacă în România este perfect legal să fumezi în timp ce vă aflați la volan, aflați că în alte țări nu este permis să fumați la volan sau în automobil, pentru că riscați pedepse destul de mari.

Dacă aveți de gând să mergeți în străinătate cu mașina, trebuie să luați în considerare că unele țări interzic aprinderea unei țigări în mașină. În plus, dacă în vehicul se mai află și copii, amenzile sunt destul de usturătoare pentru cei care nu respectă aceste reguli. În materialul care urmează vă arătăm care sunt țările în care este interzis să fumezi la volan sau este permis să fumezi cu restricții.

De exemplu, în Singapore este total interzis să aprinzi țigara dacă ai geamurile deschise, și asta pentru că fumul nu are voie să iasă în exterior. În schimb, în Franța este interzis să fumezi dacă ai copii mai mici de 12 ani în mașină. Aici, amenda este de 60 de euro, dacă ești prins că fumezi și mai ai și un minor pe bancheta din spate.

De altfel, Grecia și Luxemburg au prevederi similare în legislația rutieră, în ceea ce privește fumatul la volan. În Polonia este interzis să fumezi dacă în mașină se află și alte persoane, indiferente de ce vârstă au. Pe de altă parte, în Cipru este interzis să fumezi dacă există copii sub 16 ani în mașină. Amenda este 85 de euro.

Amenzi mari pentru cei care fumează cu minori în mașină

În Regatul Unit, fumatul în timp ce conduceți este ilegal. Legea, care se aplică șoferilor, pasagerilor și altor persoane din mașină, prevede că nimeni nu ar trebui să fumeze în mașină dacă în vehicul se află cineva sub 18 ani.

Și alte țări mai au legi care prevăd restricții pentru fumatul în mașină alături de alți pasageri, inclusiv minori. Aici putem aminti, Africa de Sud, Luxemburg, Cipru, Italia, Noua Zeelandă, Australia, Mauritius, Franța, Irlanda, Belgia, Danemarca, Austria, Malaiezia și Qatar.

Totuși, există și țări care interzic complet fumatul în vehicul, indiferent dacă vă aflați singur sau călătoriți cu altcineva. Argentina, Iordania, Iran, Armenia, Turkmenistan, Honduras și Burkina Faso sunt țările care interzic total fumatul la volan. Și Bulgaria sau Turcia interzic șoferilor să fumeze la volan, indiferent de circumstanțe.

Lucrurile sunt mai complicate în Statele Unite ale Americii! Este bine de știu că fiecare stat din America are propria legislație, așa că trebuie să fiți atenți unde puteți fuma, pentru a nu risca amenzi.

Citește și: Se întâmplă din martie pentru șoferii români. Schimbarea din Codul Rutier, se dau amenzi de 3.000 de lei

Ce trebuie să știi dacă călătorești cu mașina în SUA

West Virginia, Kentucky, Nebraska, Iowa, Pennsylvania, Minnesota, Indiana, South Dakota, Indiana și Ohio, aici este permis fumatul în mașină, indiferent de împrejurări.

De exemplu, în California, este ilegal să se fumeze în orice vehicul cu un minor prezent, iar în unele orașe, cum ar fi Los Angeles, este ilegal să se fumeze în orice mașină. Pedeapsa pentru încălcarea acestei legi poate ajunge până la 100 USD. Alte state, cum ar fi Arizona, Connecticut, Delaware și Vermont, au legi similare.

La noi în țară a existat un proiect de lege depus de Senat în urmă cu ani buni, care prevedea interzicerea fumatului în mașină dacă printre pasageri se găsesc copii minori sau femei însărcinate. Din păcate, proiectul nu a ajuns niciodată la vot.

Citești și: Schimbare în Codul Rutier, şoferii trebuie să afle urgent. Ce vor fi obligaţi să facă în trafic, va ploua cu amenzi

PlaySport
APARIȚIE RARĂ a nepoților lui Țiriac! Cum s-au fotografiat alături de Ileana Lazariuc după ce au părăsit România
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Ceasiv Iar, ultima redută. Rușii, la 25 de kilometri de comandamentul ucrainean din Donețk. „Doar dronele îi împiedică să înainteze”
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță ninsori în România. Pe ce dată exactă scăpăm de iarnă în București și în celelalte orașe
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de specialiști în România. Ar putea provoca alergii greu de identificat
Romania TV
Ce ETNIE are Sorin Bontea. Este foarte mândru de originile sale. Chef-ul nu a ascuns niciodată asta
Capital.ro
OBLIGAȚIE în România pentru proprietarii de APARTAMENTE. E imposibil să scapi de plata acestei taxe
EVZ.ro
Adrian Mititelu Jr, internat de urgență. Ar fi făcut supradoză de antidepresive
Adevarul
Cât de mult ne influențează emoțiile destinul. Psiholog: „Cine le stăpânește, își controlează cu adevărat viața”
BZI.ro
Spynews.ro
Zodia care va fi dezamăgită în luna mai. Acești nativi vor vărsa lacrimi de tristețe
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Imaginile care au provocat revoltă, în FCSB - Rapid! Medicii făceau semne disperate, jandarmii au folosit scuturile
Digisport.ro
Ce diferență mare de vârstă este, de fapt, între Sorana Cîrstea și fiul lui Ion Țiriac. Bruneta e mult mai tânără decât iubitul ei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Digi24
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200% mai scumpă. „De trei zile arunc”
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Semnele unui atac de panică. Mulți îl descriu ca cel mai înspăimântător eveniment
EVZ.ro
Zodia care va fi dezamăgită în luna mai. Acești nativi vor vărsa lacrimi de tristețe
Spynews
Schimbare drastică pentru TOATE MAGAZINELE. Decizia a fost deja anunțată OFICIAL: Este o fraudă, îi punem capăt
Capital.ro
Distanţa maximă de la care pistolul radar poate intercepta şoferii vitezomani. Poliţistul Kovacs Valer: "Poate să vă ia şi din spate!"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Unii români au patru zile libere, alții șase. DIFERENȚE la minivacanța de Paște
Mediaflux
Zodia care va fi dezamăgită în luna mai. Acești nativi vor vărsa lacrimi de tristețe
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro