Tăriceanu, întâlniri șocante, pe ascuns: dezvăluirile lui Daniel Zamfir, senator ALDE

Tăriceanu, întâlniri șocante, pe ascuns: dezvăluirile lui Daniel Zamfir, senator ALDE

În doar câteva săptămâni, Tăriceanu și-a pus pe butuci formațiunea politică pe care o conduce și foarte mulți senatori ALDE sunt nemulțumiți. Soluția este o migrație la PSD, cu Meleșcanu în frunte.

ALDE nu mai era de mult un partid influent în România, iar puterea sa politică a scăzut și mai mult în ultimele săptămâni. Din momentul în care Tăriceanu a decis să se retragă din alianța cu PSD, tensiunile din interiorul grupării politice s-au ținut lant. În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză intervenția dramatică a senatorului ALDE Daniel Zamfir, de la Antena 3.

Parlamentarul a făcut mai multe afirmații la adresa lui Tăriceanu și cele mai multe au fost destul de ofensatoare. În același timp, au mari șanse să reflecte opinia majorității din ALDE. „Pe domnul Tăriceanu îl știam un om echilibrat, un om care cântărește mult înainte de luarea unei decizii. Într-o lună s-au întâmplat atâtea: te desparți de partener, te logodești cu Ponta și te întâlnești pe ascuns cu Orban și Turcan. E prea mult. Nu poți așa. Am înțeles că în politică se fac compromisuri, dar e prea mult pentru partidul ăsta.

Tocmai câștigasem acel brand, un partid împotriva abuzurilor. I-am spus domnului Tăriceanu, puteți să vorbiți vreodată de statul paralel. Ați vorbit trei ani de statul paralel, acum l-ați băgat în casă. Domnul Tăriceanu e într-un avion, pilotul Tăriceanu cu co-pilotul Ponta. Co-pilotul e de fapt ăla care a deturnat avionul. Câștigătorul principal este Ponta”, a spus Daniel Zamfir, la Antena 3.

Senatorul ALDE consideră de neimaginat situația actuală a fostului partid de guvernare.„E șocant să întâlnesc momentele astea. Era absolut de neimaginat, nu cu mult timp în urmă, că partidul ăsta care se consolidase așa pe un mesaj extrem de bine primit de publicul larg, acela de partid care apără drepturile și libertățile oamenilor. Gândiți-vă că, în ultimii trei ani, Călin Popescu Tăriceanu a avut un mesaj destul de coerent în aceste direcții. A fost cel care a condamnat abuzurile din justiție, protocoalele secrete. Din momentul în care s-a propus ieșirea de la guvernare cu niște argumente la un moment dat credibile în partid, după aceea au urmat acei pași care practic făcuți fiind atât de rapid și netransparent”, a adăugat Zamfir.

În aceeași emisiune televizată, Zamfir și-a exprimat dezamăgirea vizavi de alianața dintre Tăriceanu și Ponta, ALDE și Pro România „Într-o săptămână s-a întâmplat ceea ce era de neimaginat. Domnul Tăriceanu anunță pe facebook că deja a stabilit o alianță politică cu Victor Ponta. Asta a fost prima chestiune. De la alianța cu Ponta ajungem la faptul că domnul Tăriceanu își regrage candidatura de la Președinție, lucru care chiar a bulversat partidul Cu ce sunt mai frecventabili Ponta și Tudose decât Dăncilă și Teodorovici? Salvarea ALDE e că dăm cu pietre în Dăncilă dar ne aliem cu Ponta. Sunt spuma mării? De unde sunt Ponta și Tudose?”, a concluzionat senatorul ALDE.