ALDE, săpat din interior: un ministru îi forțează mâna lui Tăriceanu și face partidul de râs

ALDE, săpat din interior: un ministru îi forțează mâna lui Tăriceanu și face partidul de râs

În teorie, Tăriceanu s-a retras luni de la guvernare și din coaliția cu PSD. Din păcate pentru efortul său spectaculos, nu a durat mult până când un ministru din propriul partid i-a sabotat gestul.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut luni un anunț care i-a șocat pe toți. S-a retras de la conducerea României și din coaliția PSD-ALDE. Gruparea sa politică nu mai colaborează cu guvernarea PSD. Gestul liderului ALDE este însă mai puțin spectaculos când, din cei câțiva miniștri pe care îi avea în cabinet, unul refuză să părăsească fotoliul confortabil de sub conducerea lui Dăncilă. 

Fără nicio emoție, Tăriceanu a afirmat că miniștri ALDE care nu demisionează din Guvern, vor fi excluși din partid. Amenințarea cu pricina se pare că o lasă rece pe Ramona Mănescu care a spus că este deschisă la posibilitatea de a fi dată afară din partid, dar ea nu renunță la poziția de ministru de Externe. Gestul este un afront direct la adresa conducerii partidului care a numit-o în acea funcție. În plus, nu este exclus ca, după acest show, să fie demisă de Dăncilă.

„Eu am acceptat această onoare de a fi ministru de Externe pentru că am considerat că politica externă e importantă, cred că e important să fim parteneri serioși pînă la capăt. Înțeleg poziția ALDE, o respect, dar pentru România să dea semnale că este inconsecventă e un lucru rău. Îmi asum să rămân în continuare, măcar până când se clarifică situația și reușesc să avansez negocierile pe care le am cu oficialii europeni. Suntem într-un moment în care pentru România trebuie luate niște decizii care ne vor afecta pentru următorii 5 ani”, a declarat Ramona Mănescu, la Digi 24.

În privința avertismentului lui Tăriceanu, se așteaptă să fie demisă din partidul ALDE. „Nu am îndoieli că domnul Tăriceanu va face ceea ce a spus că va face. Îmi asum să pierd eu politic, pe plan intern, dacă așa se pune problema, dar să nu piardă România pe termen lung”, a afirmat Ramona Mănescu. Deși ai crede că această tactică este de fapt o mișculație pentru a fi invitată să facă parte din Partidul Social Democrat, ai fi surprins. Ea a mai spus că nu va trece la PSD: „Asta este clar. Eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient”.

Ca referință, ”eroismul” lui Mănescu nu vine pentru că ocupă poziția respectivă de foarte mult timp și are numeroase proiecte pe rol. Ramona Mănescu a fost numită în funcția de ministru de Externe la jumătatea lunii iulie, în locul lui Teodor Meleșcanu. Acesta din urmă a fost demis în urma scandalului alegerilor europarlamentare din diaspora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI