Mai e foarte puțin până la Paște, iar târgurile organizate cu această ocazie își așteaptă vizitatorii în mai multe orașe din țară. Vei găsi decoruri de poveste și produse tradiționale, iar oamenii se pot bucura de puțină plimbare în aer liber în zilele de dinaintea sărbătorii. Iată ce târguri de Paște 2024 sunt organizate și în ce orașe.
Craiova, un oraș care se remarcă de câțiva ani prin târguri de Crăciun, va găzdui un târg de Paște între 19 aprilie și 12 mai, în Parcul Nicolae Romanescu, zona Foișor-Casa Bibescu.
Vezi și: Câte ouă se pun la drob, de fapt. Aşa va ieşi pufos şi nu se va sfărâma
Cu tema „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”, târgul promite să impresioneze prin căsuțele unice, produsele tradiționale de Paște și decorațiunile inspirate din basmele fraților Grimm. Nu vor lipsi nici surprizele pentru vizitatori și spectacolele.
În Timișoara, târgul de Paște este deschis deja de pe 31 martie. Cu decorațiuni pentru toate gusturile și buzunarele, delicii culinare specifice orașului, târgul este o destinație obligatorie pentru cei care se află în Timișoara.
Nici Brașovul nu s-a lăsat mai prejos în acest an. Unul dintre cele mai turistice locuri din România găzduiește un târg de Paște între 27 aprilie și 12 mai. Producătorii locali s-au pregătit cu bunătățuri și meșteșugarii își aduc cele mai bune creații pentru a impresiona pe cei care vin la târg.
”Ne propunem că acest târg să ofere brașovenilor și turiștilor atât produse de artă meșteșugărească, produse ,,handmade” și produse alimentare. Conferim oportunitatea de a promova meșteșugurile locale, de a susține artizanii și producătorii locali și de a cumpăra cadouri și obiecte tradiționale, obiecte de artizanat, bijuterii, produse locale și precum alte articole.
În cadrul evenimentului vor exista, pentru creșterea atractivității și adresabilității, tronsoane destinate comercializării de produse proprii de către producătorii locali”, a comunicat Serviciul Public Administrare Brașov.
Citește și Paștele 2023, cea mai scumpă sărbătoare din ultimii 30 de ani: de ce nu o să-ți permiți mai nimic
Oradea și Sibiu se ridică și ele la înălțime, pregătindu-se să își încânte vizitatorii cu decorațiuni impresionante și produse tradiționale între 26 aprilie și 6 mai, respectiv 26 aprilie și 7 mai.
”Târgul de Paște de la Sibiu va așteaptă cu o diversitate de produse, de la dulciuri la decorațiuni de Paști, obiecte din ceramică și jucării, dar și tot felul de bunătăți, de la miere la produse de patiserie sau delicioase clătite”, potrivit sibiucityapp.ro
Târgul de Paște „Tradiții și Flori de Sărbători” a ajuns anul trecut la cea de-a XI-a ediție.
Vezi și Drob de pui, reţetă pentru Paşte. Ce să pui în el ca să nu se sfărâme, ingredientul secret
Târgul de Paște era organizat de către Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.
Anul acesta, târgul de Paște a fost anulat după ajustările bugetare recente.
„Din cauza ajustărilor bugetare recente, CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, inițiator și organizator al Târgului oficial de Paște al Capitalei, este obligat să anunțe anularea celei de-a 12-a ediții, ce urma să se desfășoare în Parcul Regele Mihai I, în perioada 27 aprilie – 6 mai.
Devenit deja o tradiție a Bucureștiului și fiind vizitat anual de peste 100.000 de locuitori ai orașului și turiști, evenimentul cultural prezenta arta și meșteșugurile autentice din toate zonele etnografice ale țării, peste 80 de creatori și producători locali participând în cadrul târgului, în fiecare ediție.
Vezi și: Târguri de Paște 2023 în România. De unde poți cumpăra produse tradiționale
Regretăm că ne aflăm în imposibilitatea reală de a ne continua misiunea, promovarea și susținerea tradițiilor și a patrimoniului național imaterial, și vă asigurăm că ne concentrăm eforturile pentru a menține beneficiile culturale ale publicului, cetățenii capitalei.
Le mulțumim pentru încredere tuturor meșteșugarilor, artiștilor plastici și producătorilor care aleg, de atâția ani, să se înscrie în procedura de selecție a Târgului de Paște și a altor astfel de proiecte organizate de CREART, garantând calitatea, autenticitatea și reprezentativitatea culturii naționale, precum și numeroșilor vizitatori care o apreciază și se implică activ în păstrarea acesteia”, se arată pe pagina Tradițiii și Flori de sărbători.