În România, târgurile de Paște sunt foarte populare și sunt organizate în multe orașe din țară. Acestea târguri sunt o oportunitate pentru oameni să cumpere produse tradiționale de Paște și să se bucure de activitățile culturale și artistice specifice acestor sărbători. Iată ce târguri de Paște vor fi în 2023.
Târgurile de Paște sunt evenimente tradiționale care se desfășoară în multe țări, în special în Europa, în perioada sărbătorilor de Paște. Aceste târguri publice sunt adesea organizate în piețe sau în alte locații și includ standuri cu diverse produse tradiționale de Paște, cum ar fi ouă vopsite, cozonaci, miel și alte produse culinare tradiționale.
În plus, târgurile de Paște pot include și alte activități și atracții, cum ar fi jocuri și concursuri pentru copii, concerte, spectacole cu personaje tradiționale de Paște, precum iepurașul, sau alte activități culturale și artistice.
Vezi și Drob de pui, reţetă pentru Paşte. Ce să pui în el ca să nu se sfărâme, ingredientul secret
În România, târgurile de Paște sunt o tradiție foarte importantă și sunt organizate în multe orașe din țară. Unul dintre cele mai populare târguri de Paște este Târgul de la Blaj, care are loc în fiecare an în perioada sărbătorilor de Paște și care este cunoscut pentru produsele tradiționale de Paște, dar și pentru activitățile culturale și artistice care au loc acolo. Iată câteva alte exemple de târguri de Paște care au fost organizate în anii precedenți, România:
Acestea sunt doar câteva exemple de târguri de Paște din România, dar există multe altele în toată țara.
În acest an, Primăria Capitalei va găzdui un târg de Paște, care va fi organizat în parcul Herăstrău. Acesta se va desfășura în perioada 7-17 aprilie 2023. La acest eveniment, intrare v fi liberă, iar în intervalul orar 10:00 – 21:00, vizitatorii sunt invitați:
La târg vor fi prezenți meșteri populari, în cadrul expoziției organizate. Aceștia vor dezvălui tehnicile pe care le folosesc. Vizitatorii pot să învețe să încondeieze ouă, din demonstrațiile făcute de către meșteri. De asemenea, vor putea învăța să prelucreze lemnul, obținând obiecte pentru gospodărie și să facă diverse obiecte și decorațiuni din pănușă. Intrarea la eveniment este gratuită. Iată ce mesaj a transmis primarul Capitalei, Nicușor Dan, cu privire la acest târg:
„Producători și meșteșugari din toate colțurile țării își vor expune produsele tradiționale și obiectele meșteșugărești timp de 11 zile. Meșterii populari vor dezvălui secretele tehnicilor folosite, în cadrul unor demonstrații de încondeiere a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte și decorațiuni. Vor fi ateliere de creație și pentru copii, în care vor putea să realizeze decorațiuni tematice”.
Pe data de 1 aprilie, la Craiova a fost deschis un târg pentru Paște, care are ca temă basmul celebru: Alice în Țara Minunilor. La târg sunt căsuțe care sunt pictate în mod unic, ar în jurul lor se află pălării și ceasuri gigant. La o înălțime de 5 metri a fost construită o prințesă care reprezintă punctul de atracție. Iată ce mesaj a transmis, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, înainte de începerea târgului:
,,Am început deja pregătirile pentru Târgul de Paște, care va debuta în aprilie. Am creionat pentru acest an o ediție spectaculoasă, cu multe elemente noi, cu căsuțe inedite, într-un peisaj de poveste, în parcul Nicolae Romanescu. Mii de lalele, căsuțe și locuri de joacă de poveste, bărcuțe, iepurași vii și alte animale pe care copiii le pot îngriji, circuit de karting, dar și spectacole, o grădină zoo și un terariu – sunt doar câteva dintre surprizele pe care le pregătim craiovenilor și nu numai, pentru a le face cât mai frumoase Sfintele Sărbători“
În Timișoara, târgul de Paște va avea loc în perioada 25 martie – 18 aprilie 2023, în piața Libertății. Marea atracție va fi Căsuța Iepurașului.
Ediția a XXIII-a a târgului de Paște din Gura Humorului a avut loc pe data de 4 aprilie 2023, la ora 10:00, în piața ,,Ștefan cel Mare”. Acesta a fost organizat de
Citește și Paștele 2023, cea mai scumpă sărbătoare din ultimii 30 de ani: de ce nu o să-ți permiți mai nimic