30 oct. 2022 | 13:38

Țara unde se bagă 1 miliard de dolari pentru a încetini îmbătrânirea. Ce vor să facă

Știri generale
Țara unde se bagă 1 miliard de dolari pentru a încetini îmbătrânirea. Ce vor să facă
Investiții de 1 miliard de dolari într-o țară pentru încetinirea îmbătrânirii.

Cei mai mulți oameni ar vrea să oprească timpul în loc într-o anumită etapă din viața lor pentru a se bucura în continuare de un trup tânăr, vitalitate și energie. În timpul acesta, unii miliardari din domeniul tehnologic încearcă să găsească în mod real secretul tinereții fără bătrânețe. Fondatorul Google și Jeff Bezos au încercat acest lucru deja, iar speranțele mari au rămas în dreptul Regatului Arabiei Saudite. Ce medicamente sunt în test acolo? Investiția se ridică la 1 miliard de dolari.

Investiție de 1 miliard de dolari pentru a încetini îmbătrânirea: ce țară visează la tinerețe fără bătrânețe?

Cei mai mulți oameni din întreaga lume doar visează la elixirul tinereții, timp în care miliardarii de peste tot încearcă în mod real să găsească o soluție. Fondatorul Google și Jeff Bezos au încercat să facă acest lucru. Acum, speranța rămâne în dreptul Regatului Arabiei Saudite.

Specialiștii de acolo testează deja medicamente pentru a inversa procesul. Mai exact, Familia Regală Saudită a înființat o organizație non-profit numită Hevolution Foundation și intenționează să cheltuiască până la 1 miliard de dolari pe an din averea petrolieră pentru a sprijini întreaga cercetare.

Oamenii de știință își doresc să studieze mai mult biologia îmbătrânirii ca să descopere modalități de prelungire a numărului de ani. Conceptul este cunoscut sub numele de ,,durată de viață sănătoasă”.

Fundația nu a făcut încă un anunț oficial despre acest lucru, dar domeniul de aplicare al efortului său a fost prezentat deja în cadrul unor reuniuni științifice. De asemenea, acesta este subiectul unor discuții în rândul cercetătorilor din lumea întreagă.

Jeff Bezos caută ,,nemurirea”

Altos Labs este o companie importantă din Silicon Valley. Aceasta este specializată în cercetarea anti-îmbătrânire, iar pentru descoperirile mult așteptate este sprijinită de mulți investitori. Printre aceștia se numără și Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Altos Labs are deja câțiva concurenți comerciali, precum Calico Labs, un proiect inițiat de Google și Larry Page, Life Biosciences, Turn Biotechnologies, AgeX Therapeutics sau Shift Bioscience.

  • ,,Obiectivul este să înțelegem întinerirea”

Oamenii de știință încearcă să descopere metoda prin să permită organelor să se regenereze. Concret, experții doresc să repare corpurile prin genetică și în cele din urmă să ofere nemurirea ființelor umane.

Pentru omul de știință Manuel Serrano, de la Institutul Spaniol de Cercetare în Biomedicină (IRB), „obiectivul este să înțelegem întinerirea”. Cel din urmă a primit un contract de cinci până la zece ori mai mare decât cât câștiga anterior doar pentru acest nou proiect.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro