10 ian. 2022 | 07:44

Țara unde oamenii trebuie să facă doza trei de vaccin. Cum vor fi considerați cei care nu o au până la 1 februarie

News
Țara unde oamenii trebuie să facă doza trei de vaccin. Cum vor fi considerați cei care nu o au până la 1 februarie
Care este țara unde oamenii sunt obligați să se vaccineze și cu doza a 3-a?

În ce țară oamenii trebuie să facă și a treia doză de vaccin? Ce se va întâmpla cu cei care nu o au până la 1 februarie? Autoritățile impun astfel tuturor să fie vaccinați și cu doza booster. Unde se întâmplă acest lucru?

Țara care a impus un termen limită pentru doza booster

O țară a luat o decizie de ultim moment în ceea ce privește campania de vaccinare. Concret, cetățenii din Grecia vor fi nevoiți să se imunizeze obligatoriu și cu doza a 3-a, dacă își doresc în continuare să figureze ca persoane vaccinate.

Ministrul Sănătății a anunțat că cei care nu au reșit să facă până în acest moment doza booster, mai au la dispoziție timp până pe data de 1 februarie. Dacă se va întâmpla acest lucru, ei vor fi considerați neimunizați.

Autoritățile elene au surprins pe toată lumea cu această hotărâre în privința răspândirii coronavirusului pe teritoriul țării. Ministrul Sănătății a anunțat că grecii mai au timp doar până la 1 februarie să își administreze a 3-a doză de ser împotriva COVID-19.

În caz contrar, ei nu vor mai beneficia de deschiderea pe care o oferă vaccinul și nu vor mai avea acces în locurile destinate persoanelor vaccinate.

„Începând cu 1 februarie, orice persoană care nu a primit doza de rapel…”

„Începând cu 1 februarie, orice persoană care nu a primit doza de rapel a vaccinului contra coronavirusului după o perioadă de 7 luni (de la a doua doză) va fi considerat nevaccinat.

Certificatul va fi în continuare valabil, pentru că este un certificat european valabil 9 luni, dar nu vor mai putea beneficia de avantaje precum accesul în locuri rezervate persoanelor vaccinate.”, a transmis ministrul Sănătății din Grecia, la Ant1.

Amintim faptul că Grecia a preferat să nu stea pe gânduri în încercare de a-i face pe cetățeni să se vaccineze de la începutul pandemiei și până acum. Recent, autoritățile au anunțat că pe lângă restricțiile deja impuse au adoptat și o nouă lege în privința imunizării obligatorii în rândul personalului medical, detaliu care a creat numeroase tensiuni printre angajați. Statul a avertizat că îi poate suspenda din funcție, dată refuză vaccinarea.

„Este scandalos şi trebuie să înceteze imediat’

”Şi cu toate acestea, ţările cu cea mai ridicată rată de vaccinare continuă să facă stocuri de seruri anti-COVID-19, în timp ce ţările cu venituri mici aşteaptă în continuare”, a adăugat Tedros.

”Zilnic sunt administrate de şase ori mai multe doze booster la nivel global decât doze primare în ţările cu venituri mici. Este scandalos şi trebuie să înceteze imediat”, a mai spus el. ”Nicio ţară nu poate să iasă din pandemia de COVID-19 pur şi simplu prin vaccinare”, a avertizat acesta la finele anului trecut.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro