‘Orașul fantomă’ în care s-au investit miliarde de dolari. Este total părăsit, care este motivul

‘Orașul fantomă’ în care s-au investit miliarde de dolari. Este total părăsit, care este motivul
Un apartament in orasul fantoma costa mai bine de un milion de dolari

S-a aflat care este motivul pentru care „Orașul fantomă” în care s-au investit miliarde de dolari este total părăsit. Forest City, un cartier de lux din sudul Malaeziei, una dintre cele mai controversate investiții din istoria țării, a devenit un oraș gol. Care este motivul pentru care lumea nu se înghesuie să se mute acolo.

Forest City, un cartier de zgârie-nori în care s-a investit miliarde de dolari este nelocuit. De ce?

Cartierul Forest City, în care s-au investit miliarde de dolari, este în Johor Bahru, Malaezia, la nord de Singapore. Orașul fost construit de Country Garden, cel mai mare dezvoltator imobiliar din China.

Cartierul Forest City este uriaș. Se întinde pe 1.740 de hectare, fiind de patru ori mai mare decât orașul-stat Monaco din Franța. Astfel, se estima că circa 700.000 de oameni vor locui  în acest cartier,  doar într-o primă etapă.

Doar 500 de oameni ar locui în cartierul de zgârie-nori

Însă, în 2019 doar aproximativ 500 de persoane locuiau în cartier, conform unui raport oficial. Un expert care a dorit să-și păstreze anonimatul a declarat pentru Insider că, între timp, populația a crescut de atunci la câteva mii, însă tot este sub 5% din numărul așteptat de locuitori.

Forest City este alcătuit din zeci de blocuri de apartamente de lux, o galerie pentru expoziții, un mall, o școală internațională, precum și două zone de agrement.

Constructorul se laudă că a vândut zeci de mii de apartamente

La biroul de vânzări multe apartamente din complex au fost etichetate ca fiind vândute, Country Garden anunțând că a vândut mai mult de 20.000 de unități rezidențiale până acum, însă nu se știe câte apartamente sunt construite în Orașul Fantomă.

Prețurile au crescut în ultimii doi ani, iar în 2017, prețurile apartamentelor din Forest City aveau un preț de începere de 170.000 dolari. Astăzi, apartamentele ajung la un preț de 1,14 milioane de dolari. În comparație, prețul mediu de vânzare al unui apartament în Johor Bahru, unde se află Forest City, este de doar 141.000 de dolari.

Apartamentele din orașul Johor Bahru au prețuri de 10 ori mai mici

Astfel, o explicație a faptului că Forest City este mai mult gol ar putea fi prețurile mari ale caselor, în contextul în care la doar câțiva kilometri apartamentele au un preț de 10 ori mai mic.

Magazinele din complex sunt închise, goale, în timp ce altele par abandonate. Un singur restaurant chinezesc și o companie care organizează nunți sunt singurele afaceri care funcționează în cartier. Forest City este parțial construit pe teren recuperat din strâmtoarea Johor. Circa 163 de milioane de metri cubi de nisip au fost aruncați în ocean pentru a se putea construi acest oraș.