22 mart. 2023 | 10:44

Țara în care turiștii nu mai au voie să se plimbe singuri. Cum e motivată decizia: „Lucrurile s-au schimbat drastic în regiune”

Utile
Țara în care turiștii nu mai au voie să se plimbe singuri. Cum e motivată decizia: „Lucrurile s-au schimbat drastic în regiune”
Turiștii care se îndreaptă spre această țară ar putea fi nevoiți să își regândească planurile

Atunci când de decizi să pleci într-o călătorie, alături de familie, este extrem de important să ai cât mai multe date despre locația unde îți petreci sejurul. Dar, iată că unii turiști au avut parte de o mare surpriză, și vorbim azi de țara în care turiștii nu mai au voie să se plimbe singuri. Dacă te-am făcut curios, află cum e motivată decizia.

Nepal, țara în care turiștii nu mai au voie să se plimbe singuri

Turiștii care se îndreaptă spre Nepal ar putea fi nevoiți să își regândească planurile, după ce țara a anunțat că intenționează să impună o interdicție generală pentru toți cetățenii străini care încearcă să facă drumeții fără ghid pe Himalaya începând de luna viitoare.

Interdicția se aplică tuturor persoanelor și grupurilor străine care vizitează țara pentru a face drumeții fără îndrumător local, cunoscute în mod colectiv sub numele de Free Independent Trekkers (FIT), și va intra în vigoare la 1 aprilie, dar nu este o chestiune de glumă. Potrivit unor surse locale, măsura a fost luată din cauza numărului de vizitatori care dispar în terenul frumos, dar brutal de neiertător și tehnic al regatului montan.

Companiile de drumeții certificate din Nepal au primit o notificare cu privire la schimbarea regulilor, a confirmat Tapashya Singh Thakuri de la operatorul de turism Spirit of the Himalaya. Însă alți operatori locali au declarat că nu au primit încă o notificare oficială cu privire la noua regulă.

Cum e motivată decizia de oficialități

Cunoscut de mult timp ca un paradis al drumeților, Nepalul schimbă modul în care turiștii se pot bucura de peisajele sale montane cu o nouă regulă care interzice drumețiile în solitar. De la 1 aprilie, călătorii independenți care speră să exploreze vârfurile destinației himalayene vor trebui să angajeze un ghid autorizat care să îi însoțească în aventurile lor.

„Această decizie a fost luată în beneficiul turiștilor. În timp ce merg în drumeții solo, turiștii se pierd adesea și s-ar putea confrunta cu nesiguranță.

Pentru a atenua acest lucru, am ajuns la decizia de a interzice drumețiile solo. Începând cu 1 aprilie, ghizii sunt obligatorii pentru turismul de aventură.”, a declarat pentru API Maniraj Lamichhane, director al Biroului de Turism din Nepal.

Când va intra în vigoare, toți călătorii străini independenți, inclusiv cei care călătoresc singuri sau în grupuri, vor trebui să rezerve un ghid autorizat pentru orice formă de activități de trekking.

Vezi și: Lacul scheletelor din Himalaya, un mister fascinant: ce au descoperit cercetătorii

Reacțiile operatorilor din Nepal sunt contradictorii

Reacțiile la propunerea de modificare a regulilor sunt variate, unii din industria turismului de aventură din țară deplângând pierderea libertății de a explora una dintre cele mai mari zone sălbatice din lume. De exemplu, Sudeep Kandel, ghid autorizat și proprietar al companiei de turism Himalayan Adventure Labs, consideră că modificarea regulilor este greșită.

„Cu tot respectul, nu sunt de acord cu recenta decizie a Nepal Tourism Board de a impune ghizi pentru toți drumeții. Lucrurile s-au schimbat drastic în regiune. Deși prezența unui ghid poate îmbunătăți experiența de trekking și siguranța, nu este întotdeauna cazul.

În loc să impunem o regulă generală, de ce să nu lucrăm în mod colectiv la formarea ghizilor pentru a oferi o opțiune convingătoare pentru drumeții? În plus, dacă siguranța este principala preocupare, regulamentul ar trebui să se aplice tuturor drumeților, inclusiv celor nepalezi, care pot fi mai puțin pregătiți decât turiștii străini.”, spune Sudeep Kandel pentru publicația NTravel.

Oficialii din domeniul turismului au declarat că schimbarea regulilor se datorează preocupărilor tot mai mari legate de siguranță. Unii utilizatori de social media au sugerat că regula este pusă în aplicare pentru câștiguri financiare, ca o modalitate de a crește oportunitățile de angajare pentru ghizii nepalezi care urcă pe Himalaya.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro