Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se supune ajunge șomer

Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se supune ajunge șomer
Arabia Saudită, cel mai lovit stat arab de Pandemie

Dorința de a reveni la normalitate este una din ce în ce mai pregnantă. Din păcate Pandemia ne-a obligat pe mulți să ne izolăm. Odată cu apariția vaccinurilor anti-covid speranța de a reveni la normal a crescut. Cu toatea astea revenirea la muncă este condiționată de vaccinare. O astfel de condiție a fost impusă și în Arabia Saudită.

Arabia Saudită, cel mai lovit stat arab de Pandemie

Pandemia de coronavirus a afectat peste 135 de milioane de oameni la nivel global. Numărul morților a ajuns la aproximativ 2,92 milioane. În aprilie Arabia Saudită anunța că 548 de pacienți s-au recuperat, dar că 10 moschei au fost închise după ce zeci de credincioși au dat rezultate pozitive pentru COVID-19.

Astăzi, pe 9 mai, Arabia Saudită a confirmat alte 13 noi decese legate de COVID-19. Cifrele ridică numărul total de decese la 7.072. Au mai fost confirmate și alte 942 de cazuri noi. Noile date arată că 426.384 de persoane au contractat acum boala. Din numărul total de cazuri, 9.572 rămân active și 1.336 în stare critică.

Cel mai mare număr de cazuri s-au înregistrat în capitala Riyadh cu 334. Ministerul Sănătății a anunțat, de asemenea, că 1.064 de pacienți s-au recuperat. Noile cifre au dus numărul total de recuperări în Regat la 409.740. Având în vedere aceste date, Arabia  Saudită anunță că oamenii vor putea reveni la muncă. Dar numai în anumite condiții stricte.

Poți munci doar dacă ești vaccinat

Muncitorii din Arabia Saudită vor avea nevoie de vaccinul COVID-19 pentru a reveni la locul de muncă. Acesta era anunțul făcut vineri de Ministerul Resurselor Umane și Dezvoltării Sociale. De asemenea, a cerut angajatorilor să înceapă pregătirile pentru a se asigura că toți angajații au primit vaccinarea, spunând:

”Vaccinarea împotriva coronavirusului va fi o condiție obligatorie. Toți lucrătorii de sex masculin și feminin vor trebui imunizați ca să revină la locurile de muncă din toate sectoarele. Ministerul va clarifica în curând mecanismele deciziei și data implementării acesteia.”, a declarat ministerul pe Twitter, conform presei din Arabia Saudită.

Printr-o decizie anunțată în aprilie, autoritățile au permis accesul credincioșilor imunizați la locurile sfinte din prima zi a Ramadanului, care a început pe 12 aprilie. Ministerul Hajj și Umrah a anunțat că vor fi eliberate permise persoanelor care au primit ambele doze din vaccinul COVID-19.

Un astfel de permis este valabil și pentru persoanele care au primit prima doză de vaccin cu cel puțin 14 zile înainte. Dar și pentru persoanele care și-au revenit din boală. Noile restricții au apărut pe fondul unei creșteri a cazurilor de COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI