25 apr. 2021 | 16:09

Țara în care poți merge dacă te-ai vaccinat. Nu mai trebuie să stai în carantină aici

News
Țara în care poți merge dacă te-ai vaccinat. Nu mai trebuie să stai în carantină aici
Țara în care poți merge dacă te-ai vaccinat. Detalii despre carantină

În urmă cu două luni, Grecia și Israel au încheiat un acord cu privire la tranzitul turiștilor. Acesta le permite celor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 să călătorească fără restricții în aceste două țări. Insulele Azore au împărtășit ideea și s-au alăturat listei de teritorii unde călătorii pot merge cu certificat de vaccinare. Deosebit în cazul Greciei este că și dacă au trecut doar 10 zile de la rapel turiștii nu mai sunt nevoiți să stea în carantină.

Țarile în care poți merge dacă te-ai vaccinat

Și Croația este o destinație apreciată de români. Pentru a ajunge aici, oamenii sunt nevoiți să își facă un test PCR care să iasă negativ pentru COVID-19. Totuși, persoanele care au minimum 10 zile de la momentul în care au făcut rapelul pot călători fără test PCR și fără să mai stea în carantină. Practica este folosită și de greci. Pe de altă parte, în Muntenegru, autoritățile cer numai o perioadă de 7 zile de la momentul administrării celei de-a doua doze. Insulele portugheze precum Azore și Madeira sunt alte puncte ce permit intrarea pe teritoriu în baza unui cartificat de vaccinare.

În plus, Azore a devenit primul arhipelag din lume unde toate persoanele au fost imunizate. De asemenea, și Slovacia a deschis granițele pentru turiștii vaccinați. Cei care vor să le treacă pragul trebuie să fie imunizați de două săptămâni cu un ser de la Pfizer sau Moderna și minimum o lună de la administrarea cu AstraZeneca. Totodată, din 18 martie, Islanda a permis și ea accesul tuturor cetățenilor lumii, în prealabil vaccinați, care doresc să îi viziteze.

Turcia și Bulgaria cer test PCR negativ, chiar dacă te-ai imunizat 

În schimb, în Bulgaria și Turcia trebuie să ai la purtător în continuare un test PCR negativ, chiar dacă ai făcut vaccinul împotriva COVID-19.

„Până la data de 26.04.2021, toate persoanele care vor sosi pe cale aeriană şi rutieră în Republica Elenă sunt obligate să prezinte rezultatul (în limba engleză şi cu datele de identificare ale persoanei testate) unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării şi a formularului PLF ori a dovezii de vaccinare (în limba engleză) cu unul dintre vaccinurile autorizate, cu condiţia să fi trecut minimum 14 zile de la rapel”, transmite Ministerul Afacerilor Externe(MAE).

„Începând cu data de 29 ianuarie 2021 şi până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetăţenii români) care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiţia prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii”, comunică instituția.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
POȘTA face ANUNȚUL! PENSIILE vor fi PLĂTITE. DATA exactă
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro