32 de persoane au murit după prima doză de vaccin AstraZeneca. Ce se întâmplă în Marea Britanie, de fapt

32 de persoane au murit după prima doză de vaccin AstraZeneca. Ce se întâmplă în Marea Britanie, de fapt
Care este cauza exactă a deceselor din Marea Britanie

Un nou raport al autorităților din Marea Britanie sperie populația întregului glob. În urma vaccinării cu prima doză de AstraZeneca au fost descoperite 168 de cazuri grave de formare a cheagurilor de sânge, ceea ce reprezintă o rată de 7,9 de cazuri la un milion de doze.

Cum explică specialiștii această creștere alarmantă

În urmă cu o săptămână, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie anunțase 100 astfel de cazuri, rata cazurilor fiind de 4,9 la un milion de doze administrate.
Potrivit medicului Adam Finn, creșterea numărului de cazuri era preconizată, astfel că, există anumite situații în care aceste cazuri sunt raportate mai târziu, fiind adăugate la raportul deja existent.

”Cazurile sunt raportate rapid şi sigur, dar sunt şi cazuri care au apărut anterior, iar acum sunt recunoscute şi raportate”, a declarat Adam Finn, în urmă cu puțin timp.

Până acum, în Marea Britanie au fost administrate 21,2 milioane de prime doze din vaccinul dezvoltat de AstraZeneca, însă toate reacțiile adverse au fost raportate după prima doză, cu o singură excepție. Chiar și așa, autoritățile din Marea Britanie nu au oferit o situație clară cu privire la cazurile reacțiilor adverse apărute după cea de-a doua doză.

Cu privire la totalul de decese provocate din cauza complicațiilor apărute din cauza cheagurilor de sânge, acesta a ajuns la un total de 32 de decese, în timp ce săptăma trecută s-au înregistrat 22, asttfel că rata de decese a scăzut de la 22% la 19%.

Din cauza tuturor problemelor apărute în urma imunizării cu AstraZeneca, autoritățile din Marea Britanie au recomandat ca persoanele cu vârste de sub 30 de ani să primească un alt tip de vaccin dintre cele existente pe piață. Această decizie a fost luată după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor a confirmat legătura dintre apariția cheagurilor și nivelul scăzut de trombocite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI