23 dec. 2022 | 21:04

Țara în care oamenii merg la slujba de Crăciun pe role. Cum s-a ajuns în această situație

Diverse
Țara în care oamenii merg la slujba de Crăciun pe role. Cum s-a ajuns în această situație
Țara Crăciunului altfel

În perioada Crăciunului, spiritualitatea și reflecția sunt la fel de importante ca și timpul petrecut în familie. Pentru multe națiuni creștine, mersul la biserică este un reper important în această perioadă de sărbători. Există multe modalități de a ajunge la biserică. Unii merg pe jos, cu mașina, cu transportul public sau chiar cu bicicleta. Dar niciunul nu este la fel de interesant ca cel din țara în care oamenii merg la slujba de Crăciun pe role. Cum s-a ajuns în această situație, explicăm în cele ce urmează.

Venezuela, țara Crăciunului altfel

În multe țări din întreaga lume, Moș Crăciun străbate întreaga lume într-o singură noapte pentru a împărți cadouri copiilor cuminți.

Cu toate acestea, spre deosebire de alte culturi în care un bătrânel vesel îmbrăcat în roșu împarte cadourile, în Venezuela, se spune că El Niño Jesus (Pruncul Isus) este cel care le aduce.

În religia creștină, Crăciunul sărbătorește nașterea lui Iisus Hristos. Datorită rădăcinilor catolice puternice ale Venezuelei, multe gospodării vor avea expuse scene ale nașterii.

Reprezentând ieslea, sunt expuse toate figurile importante, cu excepția pruncului Iisus. Acesta este așezat în iesle doar în noaptea de 24 decembrie, după miezul nopții.

Unele regiuni din Venezuela organizează paranda „Parada copilului” , cu 9 zile înainte de Crăciun. În aceste zile participanții cântă muzică religioasă și se opresc la casa fiecărei persoane pentru mâncare și băuturi.

Ei încheie apoi procesiunea prin depunerea copilului într-o iesle mare din piața orașului sau a satului. În Ajunul Crăciunului, în jurul miezului nopții, pruncul Iisus pune cadourile sub sau în jurul paturilor copiilor. Copiii se trezesc apoi a doua zi dimineață plini de bucurie și entuziasm văzând ce le-a adus pruncul Iisus.

Vezi și: Crăciunul pe rit vechi 2022. Când se sărbătorește și ce tradiții și obiceiuri se respectă

Oamenii merg la slujba de Crăciun pe role

Pentru venezueleni, perioada de Crăciun începe pe la jumătatea lunii noiembrie cu sărbătoarea „La Chinita” (Ziua Fecioarei).

Începând cu 1 decembrie, se va asculta muzică tradițională venezueleană de Crăciun. Un exemplu este Gaita.

Originară din statul Zulia din Venezuela, această muzică este interpretată de un set special de instrumente cu coarde și de percuție.

Un alt tip de muzică populară pentru această perioadă a anului este Aguinaldos y Parrandas, care sună foarte asemănător cu colindele. De fapt, unii locuitori din Venezuela merg cântând din casă în casă în perioada de Crăciun pentru a împărtăși spiritul sărbătorii.

Multe dintre tradițiile venezuelene se învârt în jurul lui Hristos. Pe 24 decembrie, mulți locuitori din Venezuela vor merge la slujba de la miezul nopții, numită Miso de Gallo, pentru a comemora nașterea lui Hristos.

Una dintre cele mai faimoase și unice tradiții este că oamenii merg la slujba de Crăciun pe role. Originară din jurul anilor ’60, această tradiție este populară și astăzi în Venezuela.

Între 16 și 25 decembrie, oamenii se trezesc devreme, și merg la slujba de Crăciun pe role. În același timp, merg într-un loc, de obicei o piață, unde se celebrează o slujbă cunoscută sub numele de Misa de Aguinaldo.

Această tradiție este atât de populară încât poliția blochează străzile din trafic pentru ca oamenii să poată patina în siguranță.

„Ne trezeam în jurul orei 1 noaptea, ne puneam patinele și mergeam din casă în casă pentru a ne lua prietenii.

Când eram copii, uneori parcurgeam un drum lung pentru a ajunge la slujba de la ora 6 dimineața.”, spun localnicii.

De asemenea, unii venezueleni își vor curăța casele înainte de Crăciun și vor vopsi fațadele, astfel încât casele lor să arate proaspete și noi pentru noul an.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Exclusiv. Dinamo - FCSB, prefațat de Rodion Cămătaru. „În sfârșit, un derby cu suspans până la final”
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
O celebră bancă a fost închisă. Toate conturile au fost blocate. Cum se vor returna banii
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Se schimbă ORA în ROMÂNIA! Anunțul MOMENTULUI
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce studii are Nicolai Tand de la Asia Express sezonul 7. Motivul pentru care s-a lăsat de școală la o vârstă fragedă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro