29 oct. 2021 | 19:01

Ţara în care oamenii au fost sfătuiţi să mănânce mai puţin. Banii au fost înlocuiţi cu nişte cupoane. Cum s-a ajuns în această situaţie disperată

News
Ţara în care oamenii au fost sfătuiţi să mănânce mai puţin. Banii au fost înlocuiţi cu nişte cupoane. Cum s-a ajuns în această situaţie disperată
Ţara în care oamenii au fost sfătuiţi să mănânce mai puţin.

Care este țara în care oamenii au fost sfătuiți să mănânce mai puțin. În acest stat situația este una cu totul disperată, de la printarea de cupoane pentru înlocuirea banilor numerar, până la creșterea lebedelor negre pentru a fi mâncate.

Ţara în care oamenii au fost sfătuiţi să mănânce mai puţin

Este vorba despre Coreea de Nord, o țară care face eforturi să reziste problemelor economice și alimentare, De asemenea, odată cu finalul recoltei, observatorii internaționali au spus că situația alimentară și economică a acestei țări este una periculoasă și că există semne că statul mărește schimbul de mărfuri și primește transporturi mai mari de ajutor umanitar prin China.

Agenția de informații din Coreea de Sud a declarat că liderul nord-coreean Kim Jong Un a emis ordine pentru securizarea fiecărui grăunte de orez și mobilizarea tuturor forțelor pentru agricultură. Chiar și așa, agenția de spionaj a evaluat că această recoltă ar putea fi mai bună decât cea precedentă din cauza vremii mai însorite și a spus că țaraia măsuri pentru a-și redeschide granița cu China și Rusia în următoarele luni.

De altfel, Coreea de Nord a suferit mult din cauza insecurității alimentare. Kim Jong Un a recunoscut o situație alimentară „tensionată” și și-a cerut scuze pentru sacrificiile pe care le-au făcut cetățenii pentru a preveni un focar de coronavirus. Însă tot el a spus că economia s-a îmbunătățit în acest an, iar Coreea de Nord a negat un raport al anchetatorilor ONU în care spunea că mii dintre cei mai vulnerabili oameni ai săi riscă să moară de foame.

De menționat este că Coreea de Nord nu a raportat oficial niciun caz de coronavirus. Agențiile ONU au spus că Coreea de Nord a început recent să permită transporturi de ajutor, iar cifrele publicate de China arată o creștere lentă a comerțului.

Unele de instituții de mass-media care citează surse neidentificate din Coreea de Nord spun că banca centrală a tipărit cupoane de bani în valoare de aproape 1 dolar din cauza unei penurii de bancnote de woni nord-coreeni. Și că aceste cupoane circulă cel puțin din august.

O lipsă ar bancotelor ar putea să fie exacerbată de o represiune guvernamentală în ce privelte utilizărea valutei străine, mai ales a dolarului american și a renminbii chinezești, ce au fost utilizate la scară largă înainte. Reuters nu a putut confirma în mod independent utilizarea cupoanelor.

S-a promovat consumul de carne de lebădă neagră

Săptămâna aceasta, presa de stat nord-coreeană a promovat și consumul de carne de lebădă neagră, afirmând că noua metodă de creștere a animalului la nivel industrial ar putea ajuta la îmbunătățirea calității vieții oamenilor.

„Carnea de lebădă neagră este delicioasă și are valoare medicinală”, a declarat luni ziarul partidului de guvernământ Rodong Sinmun.

„Soluția este menită să se adreseze atât eșecului agriculturii la scară largă de a oferi stocuri adecvate de mâncare pentru întreg statul și restricțiilor recente anti-Covid impuse de guvern, care au blocat în mare parte mâncarea și alte importuri de la începutul anului 2020”, a scris Colin Zwirko, corespondent NK News.

Totodată, la începutul acestei săptămânii, Coreea de Nord și-a avertizat cetățenii că trebuie să mănânce mai puține alimente până când statul își redeschide granița cu China în 2025.

Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Simona Halep, acționar în SuperLiga? Clubul care pune la cale ”transferul” anului
Digisport.ro
De ce s-au bătut, de fapt, dacii cu romanii. Motivul pentru care Traian a vrut cu orice preț să cucerească Dacia
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Ilie Năstase, viață amoroasă tumultoasă. Ar putea fi numărul 1 mondial și la femei
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
Decizie pentru cei care au TELEFOANE MOBILE. Klaus Iohannis tocmai a promulgat NOUA LEGE
Capital.ro
Perioada ideală pentru a planta castraveți | Lucrurile de care trebuie să ții cont pentru o producție prosperă
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
LOVITURĂ pentru milioane de PENSIONARI! Adevărul despre CREȘTEREA PENSIILOR! E ȘOCANT
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O ispită de la Insula Iubirii apare în cel mai recent videoclip de la Tzanca Uraganu. Livia nu este la prima apariție de acest gen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro