Marius Budăi a explicat ce se va întâmpla cu toate cupoanele de pensie din România. Decizia ministrului Muncii

Marius Budăi a explicat ce se va întâmpla cu toate cupoanele de pensie din România. Decizia ministrului Muncii
Marius Budăi discută despre eliminarea cupoanelor de pensie din România

Ministrul Muncii a explicat ce se va întâmpla cu toate cupoanele de pensie din România după ce va fi introdus sistemul informatic care are menirea de a elimina birocrația din sistem. Marius Budăi a precizat că la nivelul Ministerului Muncii se discută despre eliminarea cupoanelor de pensie, măsură ce urmează a fi implementată treptat.

Marius Budăi discută despre eliminarea cupoanelor de pensie din România

Ministrul Muncii a declarat că la nivelul instituției pe care o conduce se discută despre eliminarea treptată a cupoanelor de pensie, asfel încât pensionarilor să nu li se mai ceară de fiecare dată cupoanele atunci când trebuie să rezolve o problemă. Măsura are drept scop eliminarea birocrației din sistem, însă va mai dura o vreme până va fi implementată.

„Este o discuție în sensul acesta, dar trebuie să mai dureze un pic, până integrăm acel sistem informatic și până debirocratizăm un pic să nu cerem la fiecare chestiune pensionarului cuponul”, a declarat ministrul Muncii la un post de televiziune.

Marius Budăi a mai spus că este nevoie de timp pentru eliminarea cupoanelor de pensie, care trebuie să vizeze toți pensionarii din România. El se așteaptă să întâmpine dificultăți în implementarea măsurii, din moment ce unii pensionari preferă să primească în continuare aceste cupoane în momentul în care își ridică pensiile.

„Cu siguranță vom ajunge să eliminăm aceste cupoane în timp. Încă sunt oameni în vârstă, de la țară, care vor acest cupon”, a precizat ministrul.

Marius Budăi a vorbit în urmă cu o săptămână despre noua Lege a pensiilor, care prevede majorări de la 1 septembrie 2019, precizând că aceste creșteri vor continua și în anul 2020.

„Sigur că legea pensiilor nu este o lege care să fie pusă în aplicare ușor. Dar avem nevoie de un lucru și o spun cu toată sinceritatea. Avem nevoie de iubire de părinții și bunicii noștri pentru că au un nivel al veniturilor din pensie, încă mic. Vă asigur că așa cum avem noi proiecțiile pentru 2020, se poate”, a spus Budăi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI