Cosmin Olăroiu se întoarce pe banca tehnică. Unde va antrena după experiența amară din China

Cosmin Olăroiu se întoarce pe banca tehnică. Unde va antrena după experiența amară din China
Cosmin Olăroiu se întoarce pe banca tehnică. Unde va antrena după experiența amară din China

Cosmin Olăroiu se întoarce pe banca tehnică. Tehnicianul de 52 de ani este liber de contract încă din iarnă, când s-a despărțit de Jiangsu Suning, din China, după ce echipa a fost, practic desființată. Deși câștigase titlul, Olăroiu a rămas „cu buza umflată”, chinezii rămânând cu o datorie la el de aproape 10 milioane de euro. Deși numele său a fost vehiculat printre eventualii înlocuitori ai lui Mirel Rădoi la națională, Olăroiu s-a decis să se întoarcă în zona unde  a avut cele mai mari performanțe.

Cosmin Olăroiu se întoarce pe banca tehnică

Cosmin Olăroiu se întoarce pe banca tehnică. Antrenorul de 52 de ani a trecut printr-o experiență amară în China, ca tehnician al echipei Jiangsu Suning. Deși a reușit să cucerească titlul, Olăroiu s-a trezit neplătit și fără formație. Chinezii au desființat, practic, echipa, din cauza unor mari probleme financiare și au rămas datori la tehnicianul român cu aproape 10 milioane de euro, salariul din contract și bonusul de performanță.

Deși s-a adresat FIFA pentru a-și găsi dreptatea, Olăroiu nu mai are speranțe să-și primească banii, clubul fiind dezafiliat de la forul mondial. Acestea fiind întâmplate, Cosmin Olăroiu a petrecut o vreme în România, unde s-a ocupat de afacerile familiei și s-a putut relaxa după pofta inimii. Multă lume s-a întrebat către ce zări se va îndrepta omul care a avut performanțe excelente în zona Golfului. Unii l-au nominalizat chiar pentru preluarea echipei naționalei, în cazul în care Mirel Rădoi chiar renunță la banca tricolorilor.

Unde va antrena după experiența amară din China

Cosmin Olăroiu nu a luat în seamă zvonurile despre preluarea naționalei și s-a decis să se întoarcă pe banca tehnică. Dar tot în zona Golfului, acolo unde are o cotă imensă. Timp de un deceniu, între 2007-2017, cu o scurtă pauză în care a mai trecut pe la Steaua/FCSB – tehnicianul a câștigat numeroase trofee. A cucerit titlul și în Arabia Saudită, cu Al Hilal, dar mai ales în Emiratele Arabe Unite, unde a adunat 4, cu Al Ahli și Al Ain. Așa că Olăroiu a hotărât să accepte acum oferta celor de la Al Sharjah, echipă de pe locul 5 în UAE Pro League.

Al Ahli Shabab – Al Ain e ultimul meci la care Cosmin Olăroiu asistă din tribună, apoi se va prezenta pe banca lui Sharjah Cultural Sports Club”, scrie Abu Dhabi Sports Channel.

Viitoarea echipă a tehnicianului român s-a despărţit în weekend-ul trecut de fostul antrenor, Abdulaziz Al Yassi, după trei înfrângeri consecutive care au dus clubul pe al cincilea loc în prima ligă din Emiratele Arabe Unite, cu 12 puncte. Debutul românului pe banca celor de la Al Sharzah poate avea loc pe 3 noiembrie, în partida cu Al Wahda.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI