Țara din Europa care-și trimite infractorii străini pe o insulă pustie

Țara din Europa care-și trimite infractorii străini pe o insulă pustie

O țară din Europa, membră UE, a luat decizia de a-și trimite infractorii străini pe o insulă pustie. Conducerea conservatoare este de părere că străinii care comit infracțiuni n-au ce căuta în acest stat, iar de pe insulă urmează apoi să fie deportați în țările de origine.

În timp ce prin România guvernul modifică legile Justiției ca să-i protejeze pe infractori, pe care-i consideră niște victime, într-o țară din Uniunea Europeană, conducerea ia măsuri drastice împotriva infractorilor, ca să-și protejeze cetățenii.

În Danemarca, coaliția conservatoare aflată la putere a bătut palma cu Partidul Popular Danez (DF), care are o viziune anti-imigrație, să-i trimită pe toți străinii care comit infracțiuni pe o insulă pustie aflată în provincia Vordingbord.

Partidul anti-imigrație a salutat această decizie cu un clip de propagandă în care apare o caricatură a unui bărbat mai colorat la față care e dus de o barcă o insulă minusculă și pustie și e lăsat acolo.

„Infractorii străini nu au niciun motiv să se afle în Danemarca. Până când vom putea scăpa de ei, îi vom muta pe insula Lindholm, unde vor fi obligați să stea în noul centru pentru deportări”, a declarat un purtător de cuvânt al partidului anti-imigrație.

Insula va fi noul “cămin” al tuturor străinilor care încălcă vreo lege și care se află în Danemarca pentru a căuta azil politic, precum și pentru cei care au permis de rezidență, dar încă nu pot fi deportați din motive de legalitate. Insula este păzită non-stop, deci nu vor fi chiar de capul lor acolo.

Acest “purgatoriu” al imigranților infractori este menit să-i protejeze pe cetățenii danezi, care alcătuiesc 87% din populația țării. În ultimii ani, ca urmare a conflictelor din Orientul Mijlociu și a politicilor poate prea primitoare ale UE, și în Danemarca au pătruns numeroși imigranți sirieni și afgani. Bineînțeles, nu toți au intenții bune și nu acceptă să se adapteze la legile occidentale.

Decidenții danezi au precizat că acești imigranți infractori nu sunt încarcerați (nu au în jur ziduri de beton, dar sunt înconjurați de ape, deci e cam tot aia). “Va exista un serviciu de transport cu ferryboat-ul spre insulă, însă acesta nu va funcționa tot timpul. Noaptea, cei de pe insulă sunt obligați să stea în centru, pentru a-i putea monitoriza mai bine”, a declarat unul dintre miniștri.

Sursa: The Telegraph