19 mart. 2023 | 22:04

Țara din NATO care va intra în războiul Rusia-Ucraina: „Vom fi nevoiţi să ne alăturăm acestui conflict”

News
Țara din NATO care va intra în războiul Rusia-Ucraina: „Vom fi nevoiţi să ne alăturăm acestui conflict”
Tara din NATO care va intra in razboiul Rusia-Ucraina

Veste de ultimă oră! Ambasadorul polonez în Franța a anunțat că Polonia ar putea intra, în curând, în războiul dintre Ucraina și Rusia. Declarațiile oficialului au fost făcute în contextul transferul avioanelor Mig-29 din Polonia şi Slovacia în Ucraina, precum și posibila escaladare a conflictului militar.

Motivul pentru care Polonia ar putea intra în războiul ruso-ucrainean

Polonia ar putea intra, cât de curând, în războiul dintre Rusia și Ucraina, potrivit declarațiilor lui Jan Emeryk Rościszewski, ambasadorul polonez în Franța.

Oficialul susține că Polonia „nu va avea de ales” și ar putea interveni în conflictul militar desfășurat pe teritoriul Ucrainei, pentru a-și apăra „valorile fundamentale care stau la civilizaţiei lor”.

„Fie Ucraina îşi va apăra independenţa, fie dacă nu, vom fi nevoiţi să ne alăturăm acestui conflict, pentru că sunt în joc valorile noastre fundamentale, care stau la baza civilizaţiei noastre, deci nu vom avea de ales.”, a declarat Jan Emeryk Rościszewski, ambasadorul Poloniei în Franţa, într-un interviu la televiziunea Lci.

Vladimir Putin ar fi decis să restabilească vechiul Pact de la Varșovia, după ce ar fi subjugat toată Europa de Est, inclusiv Polonia, Ungaria și fosta Germanie de Est, declară un expert rus, potrivit Daily Mail.

Citește și Țara care va fi în pericol dacă Ucraina pierde războiul cu Rusia. Vești crunte pentru România

„În logica lui Putin, nu putem avea URSS și nu avem Pactul de la Varșovia”

Conform spuselor profesorului Grigory Yudin, planurile și ambițiile imperialiste ale liderului Rusiei ar merge mai departe de ideea de recreare a Uniunii Sovietice, pe fondul conflictului militar declarat în Ucraina, la finele lunii februarie a anului trecut.

Pactul de la Varșovia a reprezentat o alianță militară a țărilor din Europa de Est, ce avea ca scop principal protejarea statelor împotriva amenințării pe care o percepeau din partea alianței NATO. Tratatul a fost semnat în mai 1955, în perioada Războiului Rece.

„În logica lui Putin, nu putem avea URSS și nu avem Pactul de la Varșovia. Acest tip de ideologie este ceea ce își dorește el. A devenit foarte clar că aceasta este ținta lui Putin la sfârșitul anului 2021.

Bineînțeles, el nu crede că aceste țări au vreun fel de suveranitate. El are o furie paranoică față de unele dintre ele, cum ar fi Polonia.”, a declarat specialistul pentru sursa citată.

Citește și România şi Polonia, pe lista lui Vladimir Putin. Ce vrea să facă liderul rus, informaţiile vin chiar din Moscova

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro