11 mart. 2023 | 23:48

România şi Polonia, pe lista lui Vladimir Putin. Ce vrea să facă liderul rus, informaţiile vin chiar din Moscova

Politică Externă
România şi Polonia, pe lista lui Vladimir Putin. Ce vrea să facă liderul rus, informaţiile vin chiar din Moscova
Vladimir Putin este hotărât să subjuge toată Europa de Est. România şi Polonia sunt pe listă

După ce a declanșat cel mai important conflict armat în Ucraina, acum Vladimir Putin este hotărât să restabilească vechiul Pact de la Varșovia, conform unor analize recente. Un resepctabil profesor de la Universitatea de științe sociale și economice din Moscova, Grigori Yudin, spune că liderul de la Kremlin este pregătit să subjuge toată Europa de Est, inclusiv Ungaria, România și Polonia sunt pe lista lui Vladimir Putin. În aceeași analiză, profesorul dezvăluie ce vrea să facă liderul rus.

Hotărât să subjuge toată Europa de Est. România şi Polonia sunt pe lista lui Vladimir Putin

Profesorul Grigori Yudin spune că ambițiile imperialiste ale dictatorului merg chiar dincolo de recrearea Uniunii Sovietice ca o singură țară, în contextul în care Putin continuă războiul în Ucraina, un fost stat sovietic.

Conform respectabilului profesor Grigori Yudin, liderul de la Kremlin dorește, de asemenea, o nouă Cortină de Fier, cu mai multe țări libere, inclusiv state din NATO și UE, readuse sub hegemonia Moscovei.

Pactul de la Varșovia a fost un acord de apărare și securitate care a ajutat Moscova să mențină țările din Europa de Est sub pumnul său de fier în epoca sovietică. În logica lui Putin „Nu putem avea URSS și să nu avem Pactul de la Varșovia. Acest tip de ideologie este ceea ce gândește Putin„, a declarat Grigori Yudin.

Profesorul Grigori Yudin consideră că Ungaria, România și Polonia sunt pe lista lui Vladimir Putin, precum și altele sunt „țări de jucărie – să le lăsăm să creadă că au suveranitate, dar, în realitate, ele sunt, bineînțeles, zona noastră de control”.

Politologul a avertizat anterior că Putin este hotărât să pornească un război’împotriva NATO, în care înghițirea Ucrainei și a Republicii Moldova reprezintă doar aperitivul. Aceasta în ciuda faptului că până acum forțele rusești nu au reușit să cucerească orașul Bakhmut, deși au pierdut zeci de mii de soldați în bătălii sângeroase de-a lungul mai multor săptămâni.

Printre obiectivele sale se numără și refacerea fostei Republici Democrate Germane, fostul stat comunist care a existat din 1949 până în 1990, a mai spus profesorul. Întrebat pe canalul de YouTube Bild în limba rusă dacă un astfel de rezultat de neconceput era scopul lui Putin, acesta a răspuns:

„De ce luați asta ca pe o glumă? Nu este nimic amuzant în asta. Bineînțeles că Putin – în calitate de ofițer [KGB] care a servit în Germania de Est – crede că este la fel de stupid să dai acest teritoriu și că ar trebui luat înapoi. El are un anumit plan despre cum să facă acest lucru.

Nu spun că acest plan ar funcționa. Dar uitați-vă la Germania și la acea diviziune nevindecată între est și vest. În foarte puțini ani veți vedea o întrebare serioasă în Germania de Est, întrebând cu cine vrem să fim? Cu americanii, sau e mai bine cu Putin?’, a speculat profesorul Grigori Yudin.

Vezi și: Vladimir Putin, mesaj plin de ură în ziua 22 de război. Cine se află pe lista neagră a liderului de la Kremlin: „Astfel de oameni își pot vinde propria mamă”

Profesorul Grigori Yudin despre ce vrea să facă liderul rus

Grigori Yudin a mai spus că „a devenit foarte clar că aceasta este ținta lui Putin la sfârșitul anului 2021”, când a spus fără menajamente că NATO ar trebui să iasă din Europa de Est sau să se confrunte cu un război. Conform acestuia, Putin face exact ceea ce a promis. „Bineînțeles, el nu crede că aceste țări au vreun fel de suveranitate. El are o furie paranoică față de unele dintre ele – cum ar fi Polonia”, a mai declarat Yudin, conform DailyMail.

Cortina de Fier a fost o graniță care a împărțit Europa în două regiuni separate după înfrângerea Germaniei naziste și a aliaților Axei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, până la sfârșitul Războiului Rece dintre SUA și aliații săi occidentali și Uniunea Sovietică.

Pactul de la Varșovia, semnat în mai 1955, în timpul Războiului Rece, a fost un tratat de contracarare a NATO, format din Uniunea Sovietică plus statele satelit de atunci, iar azi, conform profesorului, state precum Bulgaria, Ungaria, România și Polonia sunt pe lista lui Vladimir Putin.

Vezi și: Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru jurnalista rusă care l-a umilit pe Vladimir Putin la un post de televiziune din Rusia. Ce i-a transmis

Berlinul a fost, de asemenea, împărțit în două de Zidul Berlinului, care a divizat orașul în Berlinul de Vest și Berlinul de Est, jumătatea vestică fiind o enclavă politică controlată de aliații occidentali, iar jumătatea estică fiind controlată de Germania de Est.

Cehoslovacia a fost invadată ulterior de patru țări din Pactul de la Varșovia, Uniunea Sovietică, Republica Populară Poloneză, Republica Populară Bulgară și Republica Populară Ungară, pentru a înăbuși o revoltă.

Albania a fost membru, dar s-a retras în 1968, după invazia Cehoslovaciei. Președintele rus a împărtășit public afirmația sa de lungă durată potrivit căreia rușii și ucrainenii fac parte dintr-un singur popor și a denigrat Ucraina ca fiind un stat artificial, care a primit pământuri istorice rusești în timpul sovietic.

Kievul susține că invazia rusă este o misiune genocidară atât pentru a rescrie istoria, inclusiv căderea Uniunii Sovietice, pe care Putin o consideră o catastrofă și o tragedie, cât și pentru a se asigura că Ucraina nu se poate apropia de Occident.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro