Care este țara din Europa unde oamenii au intrat în grevă feroviară. Astfel, vor fi afectați și sutele de mii de români care sunt stabiliți în această țară. Așadar, angajații feroviari ai cărei țări au intrat în grevă și care este motivul, vedeți în rândurile de mai jos.
Zeci de mii de muncitori au luat parte, marţi, la prima zi de grevă feroviară din ultimii 30 de ani din Marea Britanie. Pasagerii se vor confrunta cu un haos şi mai mare, în timp ce atât sindicatele, cât şi guvernul au promis să rămână pe poziţii în disputa în ceea ce privește salariile. De asemenea, vor fi afectați și sute de mii de români care sunt stabiliți în Marea Britanie.
O parte din cei peste 40.000 de angajaţi ai căilor ferate s-au adunat la liniile de pichetare încă din zori, provocând perturbări majore în întreaga reţea şi lăsând marile staţii pustii. În plus, metroul londonez a fost în mare parte închis din cauza unei greve separate, anunță Reuters.
De partea cealaltă, premierul Boris Johnson, care vrea să facă cât mai multe pentru a-i ajuta pe britanicii care se confruntă cu cea mai grea lovitură economică din ultimele decenii, a anunțat că greva va afecta companiile care încă nu și-au revenit din criza generată de pandemia de COVID.
De asmenea, sindicatele au anunțat că grevele din sectorul feroviar ar putea marca începutul unei „veri de nemulţumire”, profesorii, medicii, muncitorii din domeniul eliminării deşeurilor şi chiar avocaţii urmând să intre în acţiuni sindicale, în timp ce inflaţia în Marea Britanie depăşeşte 10%.
„Muncitorul britanic are nevoie de o mărire de salariu. Au nevoie de siguranţa locului de muncă şi de condiţii decente”, a declarat Mick Lynch, secretarul general al sindicatului Rail, Maritime and Transport Workers, pentru Sky News.
Boris Johnson a mai declarat cabinetului său că grevele sunt „greşite şi inutile” şi a spus că mesajul lui către ţară este că trebuie să fie pregătită să „rămână pe poziţii”, pentru că îmbunătăţirea modului în care sunt gestionate căile ferate este în interesul tuturor.
Inflaţia a crescut substanțial în întreaga Europă pe fondul unei creşteri majore a costurilor energiei, iar Marea Britanie nu este singura țară care se confruntă cu greve.
Acţiunile legate de costul vieţii din Belgia au afectat luni aeroportul din Bruxelles, în timp ce cel mai puternic sindicat din Germania face presiuni pentru creşteri salariale mari, în timp ce în Franţa, preşedintele Emmanuel Macron se confruntă cu nelinişti legate de reformele pensiilor.