Țara din Europa unde ești amendat dacă faci zgomot după 22:00. Legile sunt stricte

Țara din Europa unde ești amendat dacă faci zgomot după 22:00. Legile sunt stricte
Țara din Europa unde ești amendat dacă faci zgomot după 22:00. Legile sunt stricte

Elveția este una dintre cele mai dezvoltate țări din lume. În același timp, are prețuri mari și legi ciudate. Una dintre ele: nu este recomandat să faci duș după ora 22:00. Dacă te speli și faci destul zgomot încât vecinii să fie deranjați, legea este de partea lor.

Elveția, țara din Europa unde nu este recomandat să faci duș după ora 22:00. Vecinii deranjați de zgomot au legea de partea lor

Dorința de liniște este atât de mare noaptea, încât, de exemplu, dacă locuitorii care stau la bloc fac duș zgomotos, pot fi amendați. Desigur, nu este o infracțiune să faci duș după ora 22:00, dar dacă colocatarii sunt deranjați de zgomot, pot face plângere la Poliție, iar legea este de partea lor în acest caz.

De altfel, chiar și cei care nu locuiesc la bloc sunt afectați de legile stricte. Dacă faci zgomot în curte după ora 22, poți primi amendă.

Cea mai bună țară a lumii în 2019. Norvegia și Franța închid clasamentul celor mai bune țări de pe glob

Dacă v-ați întrebat vreodată în care colț de lume se trăiește cel mai bine, răspunsul e mai aproape decât v-ați imaginat. Țara nu se află peste ocean și nici pe vreun alt continent. Elveția ocupă primul loc în rândul celor mai bune state a lumii, potrivit unui raport global. Nu este pentru prima dată când avem acest rezultat.

Elveția a fost aleasă în 2019 pentru a treia oară consecutiv cea mai bună țară a lumii din 80 analizate. S-au luat în calcul mai mulți factori: calitatea vieții, nivelul economiei, influența statului pe glob, dar și educația sau cât de prietenoasă este țara cu mediul.

Țara din Europa unde ești amendat dacă faci zgomot după 22:00. Legile sunt stricte
Elveția, țară care ține mult la liniștea nopții. A fost desemnată cea mai bună țară de pe glob în anul 2019

Pentru locul doi ne mutăm pe alt continent. Japonia a avut cea mai mare creștere anul precedent în top. A urcat trei locuri față de 2018, datorită inovațiilor din domeniul IT. Top 3 este încheiat de Canada. Ea ar fi trebuit să fie cea mai bună țară a lumii, dacă ne luăm după răspunsurile celor mai tineri dintre respondenți.

Clasamentul continuă cu trei state europene cu Germania, Marea Britanie și Suedia, datorită educației, mediului propice de creștere a copiilor ori datorită culturii. Australia și Statele Unite ocupă următoarele locuri, în vreme ce Norvegia și Franța închid clasamentul celor mai bune țări de pe glob.