Se solicită reluarea zborurilor spre Belgia, Germania, Austria și Elveția. Care este situația acum

Se solicită reluarea zborurilor spre Belgia, Germania, Austria și Elveția. Care este situația acum
Se solicită reluarea zborurilor spre Belgia, Germania, Austria și Elveția. Care este situația acum. Sursa foto: life.ro

Mai mulți șefi ai aeroporturilor din țara noastră solicită Guvernului să ridice restricţiile de zbor pentru alte patru state din Europa. Aceștia susțin că pierderile generate de pandemia de coronavirus sunt uriaşe, iar alte ţări permit deja zboruri pe destinaţii externe.

Se cere reluarea zborurilor spre Belgia, Germania, Austria și Elveția. Ce se întâmplă acum

Șefii aeroporturilor din România cer Guvernului ridicarea restricțiilor de zbor către patru țări din Europa, respectiv Belgia, Germania, Austria și Elveția. „Traficul pe aeroporturile din România a scăzut, de la declararea stării de urgenţă, cu aproape 95%, lucru care a dus la pierderi financiare uriaşe. Având în vedere că traficul feroviar şi rutier au fost deschise de la 1 iunie, iar ţările vecine, Bulgaria, Ungaria sau Serbia permit deja zborurile spre destinaţii externe, solicităm ca după data de 17 iunie să fie ridicate restricţiile privind zborurile către ţările unde numărul cazurilor de coronavirus este în scădere, precum Germania, Elveţia, Belgia sau Austria.

Am implementat toate măsurile pentru limitarea răspândirii Covid-19 şi pentru siguranţa pasagerilor. Aeroporturile din România îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă extrem de concurenţială, iar dacă restricţiile de zbor se menţin, considerăm că vom avea un dezavantaj foarte mare faţă de aeroporturile din ţările vecine„, a declarat într-un comunicat David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR) şi director general al Aeroportului Internaţional Cluj.

Se solicită reluarea zborurilor spre Belgia, Germania, Austria și Elveția. Care este situația acum
Se solicită reluarea zborurilor spre Belgia, Germania, Austria și Elveția. Care este situația acum. Sursa foto: airlinestravel.ro

Șefii de aeroporturi s-au întâlnit cu Lucian Bode, ministrul Transporturilor

Pe 11 iunie, în contextul epidemiei de coronavirus, AAR a avut o întâlnire ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi directorii generali ai aeroporturilor. Atunci, David Ciceo, a propus pe ordinea de zi a şedinţei, ca subiect principal, ridicarea restricţiilor privind zborurile din România şi reluarea traficului aerian spre ţările cu risc epidemiologic redus. Ministrul Transporturilor s-a arătat de acord cu solicitările AAR şi a început demersurile pentru reluarea traficului aerian spre ţările cu risc epidemiologic scăzut.

În plus, Lucian Bode a spus că va sprijini aeroporturile pentru a depăşi criza financiară cauzată de coronavirus şi a propus o întâlnire între AAR şi ministrul Finanţelor Publice, ministrul Dezvoltării şi ministrul Muncii. Întâlnirea va avea loc săptămâna viitoare în București.

Aeroporturile ar putea primi sprijin financiar din partea statului

Se ia în calcul elaborarea unei scheme de ajutor de stat pentru aeroporturi, despre posibilitatea introducerii aeroporturilor ca entităţi eligibile în vederea obţinerii de împrumuturi garantate de stat, precum şi despre modul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul crizei sanitare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI