Țara din Europa unde e iarnă în luna august. Grindina a acoperit totul în alb

Țara din Europa unde e iarnă în luna august. Grindina a acoperit totul în alb
Este iarnă în mijlocul lunii august în Italia. Un fenomen meteorologic extrem a luat prin surprindere cetățenii italieni.

Fenomene meteorologice extreme au avut loc în Europa în ultimele zile. Totul din cauza schimbărilor bruște de temperatură. Este iarnă în mijlocul lunii august într-o țară europeană, în plin sezon turistic. Ploaia, rafalele de vânt puternice și grindina au făcut ravagii în inimile unor orașe importante din acest stat. Localnicii au fost luați prin surprindere de vremea rea.

Iarnă în mijlocul lunii august în Italia

Este iarnă în mijlocul lunii august în Italia. De câteva zile, țara se confruntă cu fenomene meteorologice extreme, din cauza variațiilor de temperatură foarte mari. Atât sudul regiunii, cât și centrul ei au fost afectate de evenimente meteo intense.

Inima Siciliei a fost lovită de furtuni puternice încă de zilele trecute. Cea mai critică situație a fost semnalată în Caltanissetta și San Cataldo. Aici, ploile abundente care s-au manifestat timp de ore întregi au condus la intervențiile autorităților. În câteva minute, pompierii au primit zeci de solicitări de intervenție.

O mulțime de locuințe ale italienilor au fost inundate de apă. Copacii au fost doborâți la pământ de rafalele intense de vânt, iar canalizările nu au mai putut să facă față fenomenelor meteo, potrivit relatărilor din presa străină. Chiar și în inimile orașelor mari, arborii au fost smuși din rădăcini.

Cartierul Gurra Savarino și via Stazzone sunt acum de nerecunoscut. Multe persoane au apelat la ajutorul pompierilor pentru a-și salva bunurile din Caltanissetta, viale Luigi Monaco și Due Fontane și din San Catalto, via Babbaurra.

Furtunile cu grindină au făcut ravagii în Sicilia

Italia a fost afectată de valul de caniculă mortal care cuprinde, în prezent, țările europene. Acesta a perturbat fenomenele meteorologice și a declanșat manifestarea unor evenimente meteo extreme, mai ales pe fondul schimbărilor climatice. A fost emisă nu numai o atenționare de furtuni violente în mai multe regiuni.

Furtuni cu grindină au avut loc în centrul și sudul Italiei, precum și în Sicilia, potrivit unui anunț făcut de către reprezentanții platformei MeteoWeb.eu. Aici, marți, 9 august, fenomenele meteo au făcut prăpăd între Basilicata și Puglia și în Sicilia.

Campania și Molise au fost, de asemenea, afectate de vremea rea, așa cum se poate observa și în fotografiile din galeria FOTO a articolului.

Citește și: Meteo ANM. De ce România are în miezul iernii 2 anotimpuri, de fapt. Ce se petrece

Furtunile au fost însoțite de grindină. Bucățile de gheață, purtate și de rafalele de vânt intensificate, au acoperit totul în alb în Ferrandina, provincia Matera. De asemenea, traficul din regiunea cu pricina a fost îngreunat. Mai multe mașini au rămas blocate pe străzi. În zonele cu inundații, multe dintre ele au fost luate de ape.