Țara din Europa care vaccinează toată populația unui animal. S-au pregătit 500.000 de doze

Țara din Europa care vaccinează toată populația unui animal. S-au pregătit 500.000 de doze
O țară din Europa se pregătește să vaccineze toată populația unui animal

Ce țară din Europa vrea să vaccineze toată populația unui animal? Autoritățile au pregătit deja 500.000 de doze. Iată ultimele detalii! „Se acordă până la sfârşitul lunii decembrie, când solicitantul va trebui să furnizeze date noi.”

O țară din Europa vaccinează toată populația unui animal

Noua veste a surprins pe mulți. Finlanda urmează să înceapă cât de curând să-și vaccineze toate exemplarele de nurci din crescătorii, conform anunțului recent din partea Autorității Alimentare, potrivit AFP.

Cercetătorii de nurci vor fi nevoiți să vaccineze toate exemplarere împotriva COVID-19 după ce autoritățile au acordat o autorizație temporară pentru un vaccin experimental.

Utilizarea condiționată a serului poate fi autorizată în timpul pandemiei în care nu este disponibil alt vaccin și astfel ″se acordă până la sfârşitul lunii decembrie, când solicitantul va trebui să furnizeze date noi”, a declarat Liisa Kaartinen, inspector-şef al acestei autorităţi, care controlează activităţile veterinare.

“Am pregătit aproximativ o jumătate de milion de doze, care ar trebui să fie suficiente pentru a vaccina toate animalele de două ori”, a declarat Jussi Peura, director de cercetare la Asociaţia Finlandeză a Crescătorilor de Nurci.

Având în vedere că studiile în cauză nu s-au finalizat, vaccinul nu poate să fie distribuit comercial și trebuie să fie utilizat doar în conformitate cu proceduri stricte în cele 1.000 de ferme de nurci din Finlanda pentru a putea controla și combate răspândirea virusului.

Are undă verde pentru administrarea vaccinului

În momentul de față doar Finlanda a dat undă verde administrării vaccinului la populația de nurci. Până în acest moment nu au fost identificate cazuri noi de îmbolnăvire în rândul acestor animale. Asociația crescătorilor din Finlanda este de părere că serul împotriva COVID-19 va fi primul care va primi aprobarea în Uniunea Europeană.

Cu toate astea, amintim că Rusia a anunțat în luna martie a anului curent că a dezvoltat primul vaccin împotriva virusului care poate fi administrat pe animale. Conform specialiștilor, nurca este singurul animal considerat până acum capabil să transmită virusul SARS-CoV-2 la oameni.

Danemarca este țara știută ca fiind cel mai mare exportator de blănuri de nurcă, iar din cauza contextului actual și-a redus distribuirea blănurilor după ce o tulpină mutantă a virusului a început să afecteze fermele de nurci. Guvernul s-a văzut obligat să ordone sacrificarea a 15 milioane de animale în acel moment.

”Plecăm de la premisa că virusul este de regulă transmis de la oameni la animale” spune Mettenleiter. „Am bănuit că este posibil ca acesta să fie transferat la oameni (de la animale)”, a declarat van der Poel, de la Universitatea din Wagingen.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI