O familie de români, tratată umilitor în Grecia după ce s-a infectat cu Covid-19: „Am fost lăsați în fața clinicii pe motiv că infectăm spitalul”

O familie de români, tratată umilitor în Grecia după ce s-a infectat cu Covid-19: „Am fost lăsați în fața clinicii pe motiv că infectăm spitalul”
Români, tratați umilitor în grecia după ce s-au infectat cu Covid-19

O familie de români plecată în concediu în Grecia a avut parte de un tratament foarte dur din partea cadrelor medicale elene. Aceștia au vrut să facă cunoscută experiența trăită de ei, din dorința de a le oferi și altor români o idee despre ce obstacole ar putea întâmpina într-o vacanță de vară mult așteptată.

Călătorii erau nevaccinați

O scrisoare a unei turiste românce a fost postată pe pagina de Facebook “Forum Grecia”, la cererea femeii. Aceasta a decis să plece împreună cu familia în Grecia, niciunul dintre membrii nefiind vaccinat.

Desigur, fiecare dintre turiști a respectat cu strictețe regulile impuse de autoritățile elene, astfel că testele PCR prezentate la vamă au fost negative. De asemenea, testele rapide efectuate de greci au arătat rezultat negativ, astfel că sejurul de șapte zile a fost garantat.

“După un concediu de 7 zile petrecut în Grecia, as vrea să vă împărtășesc experiența mea nu tocmai plăcută în Skiatos.

Așadar, fiind nevaccinați (as aprecia dacă v-ați abține de la comentarii răutăcioase pe tema aceasta) am făcut pe 5.06.2021 în România testele PCR, care au avut rezultat negativ. La intrare în Grecia, în 07.06.2021, am fost testați cu teste rapide – rezultatele negative din nou.

Turiști români, lăsați la mâna sorții

Din păcate, la plecarea din Grecia, familia a efectuat un alt test PCR pentru a evita carantina impusă la sosirea în România. De data aceasta, rezultatul a fost pozitiv, iar “aventura” de abia acum începea.

Potrivit celor povestite de femeie, familia a fost chemată de urgență în fața unei clinici de stat pentru a se supune regulilor elene. Din primul moment, cadrele medicale au reacționat neprofesionist, nepermițându-le să intre în clinică pentru a nu transmite virusul.

„La plecare, pentru a nu sta în carantina în România, am făcut test PCR în data de 13.06.2021, al cărui rezultat a fost POZITIV”, și-a început femeia povestea.

În continuare, femeia a detaliat toate momentele rușinoase și umile prin care a fost forțată de împrejurări să le suporte.

„ȘOC! Am fost sunați sa ne facem bagajul si sa ne prezentam de urgență în fata clinicii de stat, lângă clinica privată unde am făcut testul. Ajunsă acolo cu soțul meu, a ieșit o doamna doctor care nu ne-a permis accesul in incinta clinicii și i-a făcut soțului meu un test rapid afară, pe pervazul unui geam. Rezultat pozitiv.

Deja aveam frisoane și emoții. Afara era frig, bătea vântul si începuse sa plouă. AM FOST LĂSAȚI ÎN FAȚA CLINICII PE MOTIV CA INFECTĂM SPITALUL. NIMENI NU NE-A CONSULTAT, NIMENI NU NE-A LUAT O TENSIUNE, NIMENI NU NE-A ÎNTREBAT, POZITIVI FIIND, DACĂ SUFERIM SI DE ALTE BOLI”, a continuat aceasta dezamăgită de cele trăite.

Tratamentul a fost trimis din România

În ciuda faptului că simptomele începuseră să apară, românii au fost tratați asemeni unor animale, părăsite într-un hotel în care nu au primit nicio vizită din partea autorităților competente.

Fiind confirmați și la testul rapid  cu Covid-19, turiștii au fost trimiși într-un hotel dedicat perioadei de carantină pentru turiști, fără ca nimeni să se intereseze de soarta lor, de antecedente medicale sau de un tratament adecvat.

„A ieșit într-un târziu o doctoră, probabil, care la insistența mea ne-a dat o hârtie pe care  scria rezultatul pozitiv pentru soțul meu si o bucata de hârtie cu numele unui hotel și un număr de telefon să ajungem acolo.

Dacă i-am spus ca nu avem cu ce sa ajungem și că ar trebui sa ne trimită cu ambulanța, a spus ca nu este posibil pentru ca ar trebui să dezinfecteze ambulanța si costă. În fine, a chemat un șofer de acasă și ne-a dus la hotelul pentru Covid cu un autoturism.
Au spus ca vom sta aici pentru 14 zile.

REAMINTESC FAPTUL CĂ NICIUN CADRU MEDICAL NU NE-A VIZITAT ATÂTA TIMP CAT AM STAT AICI.

DE ASEMENEA, NU NE-A FOST ADMINISTRAT NICIUN MEDICAMENT. TOT TRATAMENTUL PE CARE L-AM LUAT IN ACESTE 10 ZILE A FOST CUMPĂRAT DE NOI SAU TRIMIS DIN ROMÂNIA DE FAMILIE”

IN ZIUA A 10a AU VENIT SA NE TESTEZE PCR PE BANII NOȘTRI SĂ VADĂ DACĂ NE DAU DRUMUL MAI DEVREME. NU SA NE CONSULTE, NU SA NE ÎNTREBE CUM SUNTEM”, a mai adăugat femeia.

Care sunt, de fapt, regulile?

Singura persoană care s-a arătat mai serviabilă a fost o doamnă, angajată la recepția hotelului, povestește românca. La final, aceasta se întreabă care a fost scopul acestei carantine, atâta timp cât autoritățile s-au contrazis în declarații, fiind dispuse să-i lase să plece, indiferent de rezultatul testului.

Singura persoană care ne aducea mâncare si apă, era doamna de la recepția hotelului. Așa că, după 10 zile de izolare, așteptăm rezultatele testelor pentru a vedea ce vom face de mâine…

Toate informațiile sunt contradictorii, dimineața ni s-a spus ca ne putem pleca decât după 14 zile din izolare, acum, au venit sa ne facă teste plătite de noi si ne spun că putem pleca mâine indiferent de rezultat (negativ sau pozitiv)

NU REUȘESC SĂ ÎNȚELEG! CE SE ÎNTÂMPLĂ?”, a scris în final românca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI