Țara din Europa care majorează salariul minim cu 50%. Decizia neașteptată care a fost luată

Țara din Europa care majorează salariul minim cu 50%. Decizia neașteptată care a fost luată
Salariul minim o să fie majorat din 2022 într-o țară din Europa

Noi schimbări într-o țară din Europa! Cetățenii s-au bucurat enorm când au afla că salariul minim o să fie majorat cu 50%. Aproximativ 6 milioane de muncitori depind de acest venit care o să crească în 2022 în urma creșterii prețurilor.

În ce țară din Europa o să fie majorat salariul minim. Ce anunț a fost făcut

Salariul minim pentru 2022 o să ajungă până la o bază de 4.250 de lire turcești, adică 275 de dolari, în Turcia. Recep Tayyip Erdogan, președintele turc, a anunțat că această hotărâre arată dorința de a nu lăsa angajații să se lupte cu numeroasele creșteri de prețuri din ultima perioadă.

„Cred că, odată cu această creștere, ne-am arătat hotărârea de a nu ne zdrobi angajații în fața creșterilor de prețuri.”, a spus Recep Tayyip Erdogan într-o conferință de presă.

De asemenea, angajatorii s-au bucurat enorm când au aflat că impozitul pe venit și impozitul de timbru pe salariul minim o să fie eliminate. Astfel, povara angajatorilor o să fie ușurată, ținând cont că noile măsuri o să reducă ponderea salariului minim brut plătit de angajatori la aproximativ 400 de lire.

Ce decizie au luat autoritățile din Turcia

Recep Tayyip Erdogan a adăugat că guvernul își dorește să pună capăt incertitudinii care s-a creat din cauza fluctuațiilor cursului de schimb. Mai mult, creșterile de prețuri i-au făcut pe mulți cetățeni să fie îngrijorați cu privire la veniturile primite în fiecare lună.

În prezent, salariul minim ajunge la 2.825 de lire turcești, iar acesta variază în funcție de numărul persoanelor aflate în întreținere și statutul marital. În Turcia, aproximativ 6 milioane de muncitori se bazează pe respectivul venit, așa că noile vești sunt incredibile pentru mulți cetățeni.

Vești incredibile pentru cetățenii din Turcia. Salariul minim o să crească din 2022

Începând cu 2022, salariul minim o să fie majorat cu 50%, așa că angajații care depind de acest venit o să se bucure enorm. Între timp, angajatorii nu o să aibă de suferit, ținând cont de măsurile anunțate de autorități pentru a reduce povara.

Mai multe ședințe au fost ținute de către oficiali și reprezentanți ai sindicatelor pentru ca noul nivel al salariului minim să fie stabilit în această lună. De asemenea, un sondaj la scară largă în rândul muncitorilor și angajatorilor a fost realizat de către Ministerul Muncii și Securității Sociale.

Astfel, 20% dintre persoanele care au participat la sondaj și se află în rândul angajatorilor au sugerat un salariu minim între 3.250 de lire și 3.500 de lire. Între timp, puțin mai mult de o treime dintre respondenți au vrut ca acest venit să rămână între 3.500 de lire și 3.750 de lire.