27 nov. 2021 | 17:50

Motivul pentru care 60% dintre români vor să își schimbe joburile actuale. Nu are legătură cu salariul

Știri generale
Motivul pentru care 60% dintre români vor să își schimbe joburile actuale. Nu are legătură cu salariul
De ce românii se gândesc din ce în ce mai mult să-și schimbe locul de muncă?

Care este motivul pentru care 60% dintre români vor să schimbe locul de muncă pe care îl au la moment? Deși toți s-ar gândi la modul în care sunt plătiți, salariul nu este cel ce i-a făcut să ia o hotărâre drastică în sectorul carierei.

60% dintre români vor să-și schimbe locul de muncă

Din ce în ce mai mulți români se gândesc să-și schimbe locul de muncă. Deși majoritatea s-ar gândi la asta, nu felul în care sunt remunerați este problema pentru 60% dintre ei.

Concret, aceștia se consideră subapreciați de angajator, iar o pondere similară s-ar gândi să accepte cu brațele deschise un post în străinătate, dacă li s-ar permite să lucreze de la distanță în aceste vremuri.

Media globală din dreptul salariaților care se simt subapreciați la locul de muncă actual este de 54%, iar procentul minim este în Luxemburg (34%). La polul opus este India, unde avem 76%, în timp ce la nivelul Europei de Est este de 67%, iar în Republica Cehă de 47%.

Ce e important pentru angajați?

Pachetul de compensații rămâne cel mai important aspect în alegerea locului de muncă pentru cei din România, dar elementele non-financiare vor fi cele care îi vor diferenția pe angajatori în strategia lor de atragere a forței de muncă.

Conform profit.ro, 48% din cei chestionați declară că sunt mulțumiți de situația lor, dar rămân totuși deschiși la opțiuni mai vesele. Alți 15.7% caută activ un alt loc de muncă și plănuiesc să se pensioneze devreme sau să-și ia o pauză.

Doar 33% dintre aceștia au declarat că sunt mulțumiți de situația curentă și nu intenționează să își schimbe job-ul, chiar dacă aproximativ jumătate dintre ei se simt mult mai stresați de când a început criza sanitară.

Patronii români preferă să plătească mai mult pentru lucrător străin

Lucrătorii români au devenit ‘mult mai aroganți’ în timpul pandemiei COVID-19, iar patronii români „preferă să plătească mai mult sau chiar semnificativ mai mult” un angajat străin decât un român, afirmă George Butunoiu, expert în recrutare de personal.

„Angajatorii cumva se simțeau într-o poziție de superioritate (la începutul pandemiei COVID-19 , n.r.), dar la scurt timp după aceea s-a inversat raportul de forțe.

Angajații au realizat că pot să lucreze de acasă chiar pentru mai mulți angajatori în același timp și nu are nimeni cum să-i controleze, pot să lucreze pentru străinătate, pentru că a crescut brusc cererea de joburi remote pentru străinătate și prin urmare angajații evident că au devenit mult mai aroganți față de angajatori, știind că au mult mai multe opțiuni la îndemână.

Deci raportul de forțe acum este clar în favoarea angajaților și o să fie probabil încă foarte multă vreme de acum înainte”, a spus Butunoiu, la Prima TV.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro