Țara din Europa care a ajuns la disperare. Vrea să ofere 500 de euro celor care își fac doza 3 a vaccinului anti-covid-19

Țara din Europa care a ajuns la disperare. Vrea să ofere 500 de euro celor care își fac doza 3 a vaccinului anti-covid-19
În ce țară oamenii ar putea să primească 500 de euro pentru vaccinul cu a treia doză

Cetățenii care aleg să se imunizeze cu a treia doză a vaccinului anti-covid-19 pot să primească 500 de euro din partea unei țări din Europa. Autoritățile își doresc ca mai mulți oameni să se protejeze împotriva virusului care a făcut ravagii în toată lumea, astfel că se gândesc la noi decizii.

Ce țară din Europa își dorește să convingă cetățenii să se vaccineze cu a treia doză anti-covid-19

Autoritățile din Austria se gândesc să găsească o nouă metodă pentru ca mai mulți cetățeni să fie convinși să se imunizeze și cu a treia doză anti-covid-19 pentru a se feri de simptomele grave pe care le poate aduce boala. Astfel, se discută despre posibilitatea de a oferi 500 de euro oamenilor.

Cetățenii din Austria care decid să se vaccineze cu a treia doză anti-covid-19 ar putea să primească 500 de euro, sub formă de tichete pentru cheltuieli. Propunerea a venit din partea social-democraților. Varianta ar putea să fie luată în calcul, după cum a afirmat guvernul.

Ce au transmis oficialii

Ministerul Sănătății din Austria a explicat că este important să fie transmis un mesaj pentru ca oamenii indeciși să înțeleagă că vaccinul îi protejează atât pe ei, cât și pe cei dragi. În prezent, 70,6% din populația respectivei țări este vaccinată împotriva virusului care a făcut ravagii în întreaga lume.

Cu toate acestea, bonusul în valoare de 500 de euro sub formă de tichete pentru cheltuieli ar putea devină valabil începând cu 1 februarie, când intră în vigoare obligația de vaccinare. Astfel, persoanele care se vaccinează cu a treia doză anti-covid-19 în Austria ar putea avea parte de respectiva sumă.

„Orice contribuție la creșterea ratei de vaccinare este utilă.”, a transmis Ministerul, potrivit Mediafax.

Informații noi despre Omicron. Ce a transmis Octavian Jurma

Varianta Omicron i-a speriat pe foarte mulți oameni, mai ales pentru că se răspândește mai repede ca tulpina Delta. Cu toate acestea, oamenii care sunt vaccinați cu a treia doză au o protecție suficientă împotriva acestei noi variante. Despre acest subiect a vorbit și epidemiologul Octavian Jurma.

„Deşi Omicron ne infectează cu mult mai mare uşurinţă decât varianta Delta, riscul de spitalizare şi deces este mai scăzut faţă de Delta pentru cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală.

(…) Dacă ai boosterul făcut sau/şi te-ai vaccinat după cei ai trecut prin boală, Omicron nu este o ameninţare la fel de mare pentru tine ca Delta şi probabil chiar mai mică decât Alpha.

Pentru cei nevaccinaţi vestea bună este că şi trecerea prin boală oferă o doză variabilă de protecţie, chiar dacă este inferioară celei oferită de booster sau de imunitatea hibridă (cea mai bună)”, a transmis Octavian Jurma, pe Facebook.

Astfel, autoritățile din mai multe țări au accelerat programele de rapel pentru a proteja cetățenii. Cercetătorii au sugerat că noua variantă are capacitatea de a eluda imunitatea existentă, însă această posibilitate este mult mai scăzută pentru persoanele vaccinate cu a treia doză.