03 ian. 2022 | 14:06

Alexandru Rafila, anunț important pentru toți românii. Mesajul transmis de ministrul Sănătății

Știri generale
Alexandru Rafila, anunț important pentru toți românii. Mesajul transmis de ministrul Sănătății
Alexandru Rafila, anunț important pentru toți românii. Mesajul transmis de ministrul Sănătății

Anul 2022 a început, iar restricțiile privind Coronavirus nu s-au terminat. Deși restricțiile pentru sărbători au fost mai relaxate, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila declară că pandemia încă nu a trecut, iar românii trebuie să respecte regulile, în continuare. Ce a transmis ministrul la început de an, pentru români aflăm în articolul următor!

Alexandru Rafila, despre situația actuală din România privind pandemia

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a făcut primul anunţ din acest an. Rafila încearcă să le deschidă românilor ochii mai mult și îi atenționează că pandemia nu a trecut, iar virusul încă este printre noi.  Testarea trebuie încă făcută cât de des se poate, atât pentru persoanele vaccinate, dar mai ales pentru cele nevaccinate.

Vaccinarea şi purtarea măştii de protecţie rămân în continuare principalele metode pe care românii trebuie să le îndeplinească pentru a opri virusul să se răspândească. Între timp, ministrul Sănătăţii dă asigurări că se pune accent pe prevenţie şi tratarea în ambulatoriu pentru că spitalele să nu fie copleşite.

România se pregătește pentru valul cinci, iar oamenii ar trebui să se gândească bine la sănătatea lor și a celor din jurul lor. Ministrul Rafila încearcă prin mesajul transmis către români să îi facă să conștientizeze că, doar prin vaccinare și respectarea regulilor de distanțare socială și purtarea măștii, se va putea trece mai ușor prin valul cinci.

„Noi ne pregătim din punct de vedere al testării. Aţi văzut, asistenţa medicală ambulatorie, la medicul de familie sau în centre de evaluare, extinderea capacităţii spitaliceşti, în general şi pentru secţiile de Terapie Intensivă, medicaţia. Măsurile de sănătate publică sunt foarte importante. În mod evident, vaccinarea, mai ales pentru categoriile de risc, rămâne extrem de importantă.” declara ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în interviul acordat la început de an 2022.

Ministrul Sănătății și mesajul său pentru români

„Ştiţi ce o să fie foarte important pentru toată lumea? Utilizarea corectă a măștii în perioada următoare în spațiile închise, dar și în spațiile deschise, acolo unde există o oarecare aglomerație. Trebuie să purtăm cu foarte mare atenție masca, pentru că acestă barieră, până la urmă, poată să stopeze transmiterea”, a declarat Alexandru Rafila.

Medicii se tem de valul cinci care va apărea în România, de aceea, autoritățile încerca să mențină o oarecare ordine privind restricțiile. Ministrul Sănătății a ținut să menționeze că purtarea corect a măștii în spațiile închise și regulile de distanțare socială vor ajuta să stopeze răspândirea virusului într-o mare parte. Vaccinarea trebuie să continue și să devină o prioritate pentru România, doar așa putem trece mai ușor prin valurile următoare.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Otrava din mașină. Șoferii riscă să se intoxice cu o substanță cancerigenă
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Capital.ro
Horoscop 9 mai 2024. Peştii primesc mesaje de la Univers, previziuni neașteptate pentru Scorpion
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
SCHIMBAREE pentru toți românii care primesc VOUCHERE
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro