Țara care vrea interzicerea vânzării de alcool nevaccinaților. Cine ia această măsură drastică

Țara care vrea interzicerea vânzării de alcool nevaccinaților. Cine ia această măsură drastică
Tara care vrea sa interzica vanzarea alcoolului persoanelor nevaccinate

Care este țara care dorește interzicerea vânzării de alcool celor nevaccinați. Se pare că cetățenii acestei țări ar putea avea nevoie de codul QR ca să cumpere alcool.

Țara care vrea interzicerea vânzării de alcool nevaccinaților

Astfel, decizia cu pricina ar putea fi luată oficial în regiunea Sverdlovsk din Rusia, după ce numărul cazurilor de coronavirus este în creștere. Astfel, oficialii din regiunea Sverdlovsk din Rusia sunt cei care iau în considerare interzicerea vânzării alcoolului persoanelor care nu și-au făcut vaccinul anti-covid.

Cu alte cuvinte, rușii ar putea avea nevoie de un cod QR dacă mai vor să cumpere alcool. Propunerea aceasta a fost făcută de către restauratorul Yevgeny Uryupin din Ekaterinburg, pe rețeaua Instagram, iar ministrul regional, pe nume Artyom Bakhterev, a anunțat acest lucru pe Telegram.

„Știm despre inițiativa participanților pe piață de a introduce coduri QR pentru a cumpăra alcool. Suntem pregătiți să discutăm despre această măsură cu colegii și experții la următoarea întâlnire a sediului operațional”, a spus Artyom Bakhterev.

De precizat este că vânzarea alcoolului numai persoanelor care s-au vaccinat anti-covid ar putea să reducă și consumul de alcool la nivel de țară. De altfel, în Rusia, mai multe baruri și restaurante sunt deschise numai celor ce sunt vaccinați sau au test de covid negativ ori au s-au recuperat recent după boală.

Totodată, în unele regiuni din Rusia, persoanele care au vârsta de peste 60 de ani sunt obligate să se vaccineze. Circa 48 de milioane din 144 de milioane de ruși au fost vaccinați cu schema completă la jumătatea lunii octombrie, iar 51 de milioane au o singură doză. Rusia este la ora actuală cea mai mare din lume pentru numărul mediu zilnic de decese noi care sunt raportate.

În ce privește consumul de alcool, Rusia este a patra țară din Eurpa la consumul de alcool pe cap de locuitor.

Despre Rusia

Rusia este o țară în Eurasia. Ea este cea mai întinsă țară din lume și acoperă peste o optime din suprafața locuită a Globului Pământesc și este a noua ca populație, cu peste 144 de milioane de oameni în decembrie 2017, fără a include și Crimeea.

Aproximativ 77% din populație locuiește în partea vestică, europeană, a țării. Capitala Rusiei este Moscova.

Moscova este unul dintre cele mai mari orașe din lume⁠, iar alte orașe mari din această țară sunt Sankt Petersburg, Novosibirsk, Ekaterinburg și Nijni Novgorod. Președintele Rusiei este Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI