Țara care scoate iar armata pe străzi. Milioane de români locuiesc aici. Ce se întâmplă

Țara care scoate iar armata pe străzi. Milioane de români locuiesc aici. Ce se întâmplă
Spania scoate din nou armata în strada

O țară în care locuiesc milioane de români scoate din nou armata pe străzi, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Este vorba despre Spania, iar Guvernul regional de la Madrid a cerut, luni, 21 septembrie, ajutorul Armatei în lupta cu pandemia în capitala spaniolă. Astfel, în Madrid, autoritățile locale au ordonat o carantină parțială în unele cartiere, provocând proteste din partea populației, relatează agenția Reuters.

Spania scoate din nou armata pe străzi. Pandemia de coronavirus face din nou ravagii în Madrid

Spania, țară în care locuiesc milioane de români se reîntoarce la carantina generalizată, guvernul spaniol scoțând armata din nou pe străzile Madridului. În primul val al pandemiei, care a avut loc în lunile martie-aprilie, Spania a mobilizat mii de militari pentru a ajuta autoritățile civile pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus.

După o recentă creștere a cazurilor de infecții cu corinavirus, cu peste 10.000 de persoane noi bolnave pe zi, ce a dus la un bilanț total de peste 670.000, luni, Spania a cerut din nou ajutorul armatei.

“Avem nevoie de ajutor de la armată pentru dezinfecție… și întărirea poliției locale și a forțelor de ordine”, a spus președintele guvernului regional Isabel Diaz Ayuso, într-o conferință de presă, după ce a avut o întâlnire cu premierul Pedro Sanchez.

Isabel Diaz Ayuso, presedinta regiunii din Madrid care intra in carantina
Isabel Diaz Ayuso, presedinta regiunii din Madrid care intra in carantina

Aproape 900.000 de oameni, în carantină

Astfel, locuitorii din 37 de zone din regiunea Madrid, în total 855.193 de persoane, pot de luni să-şi părăsească domiciliul doar pentru: cumpărături esențiale, pentru a merge la serviciu, asistenţă medicală, îndeplinirea obligaţiilor legale ori educative.

De asemenea, întâlnirile sunt limitate la cel mult şase persoane indiferent că sunt reuniuni publice sau private. De asemenea, în Madrid, spaţiile comerciale şi sectorul HoReCa vor trebui să lucreze la cel mult 50% din capacitate, în timp ce  barurile şi restaurantele se vor închide la ora 22.00. După orele 22:00 vor fi permise doar livrările la domiciliu.

Câte cazuri de coronavirus sunt confirmate sunt în Spania

Spania a înregistrat 31.428 de noi cazuri de coronavirus de vineri, aducând numărul total al infectărilor confirmate la 671.468, informează datele Ministerului Sănătății din Spania.

De asemenea, Israelul este prima țară din lume care intră pentru a doua oară în carantină totală. Decizia a fost luată într-o ședință de guvern foarte tensionată și a intrat în vigoare de vineri, 18 septembrie, chiar în ajunul vacanței de Rosh Hashana, care este Anul Nou evreiesc.

Israelul, din nou în carantină totală

„Ştiu că aceste măsuri vor implica un preţ ridicat pentru noi toţi. Nu acestea sunt sărbătorile cu care ne-am obişnuit. Şi desigur că nu vom putea sărbători cu familiile noastre extinse”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un mesaj televizat, potrivit profinews.ro, cerând astfel înţelegere din partea israelienilor ținând cont că în țară începe o perioadă de vacanţe cu un şir de sărbători frumoase.