Țara care oferă 2.800 $ pentru fiecare nou-născut: „Dispărem ca națiune”

Țara care oferă 2.800 $ pentru fiecare nou-născut: „Dispărem ca națiune”
Vești bune pentru unii părinți. Ce țară oferă 2.800 de dolari pentru bebeluși

O țară vine cu un stimulent financiar uriaș pentru părinți! Autoritățile au stabilit să ofere o sumă mare pentru fiecare nou-născut. Anunțul făcut o să îi bucure pe mulți cetățeni, mai ales pentru că este vorba despre 2.800 de dolari, bani care pot să acopere numeroase costuri.

Ce țară le oferă 2.800 de dolari părinților

Serbia este gata să adopte măsuri suplimentare pentru a crește rata natalității și a le oferi tinerilor posibilități de a rămâne în țară. Țara o să tripleze prima acordată părinților pentru nașterea primului copil, iar sprijinul oferit pentru familiile mai mari o să fie majorat.

Președintele Aleksandar Vucic a anunțat măsurile luate în încercarea de a opri declinul demografic. Prima acordată mamelor la nașterea primului copil o să fie triplată începând cu ianuarie 2022, până la 300.000 de dinari, adică 2.862 de dolari.

Nici familiile mai mari nu au trecut neobservate de către autorități. Sumele de bani oferite și celelalte măsuri de sprijin o să fie majorate, potrivit Bloomberg.

„Dispărem ca națiune.”, a declarat Aleksandar Vucic.

De ce s-a ajuns la aceste măsuri în Serbia

Aleksandar Vucic și aliații săi dețin majoritatea locurilor în Parlament. Aceștia se pregătesc pentru alegerile generale din primăvară. Alegerile din 2020 au fost boicotate de partidele de opoziție, dar este posibil ca poziția lui Aleksandar Vucic să fie contestată de acestea cu ocazia următorului scurtin.

Acesta o să includă și alegerile prezintențiale. Anunțul pentru părinți a fost făcut după ce s-a demonstrat că populația Serbiei scade cu aproximativ 30.000 de locuitori pe an. Motivele? Rata scăzută a natalității, dar și emigrația.

În prezent, în Serbia, o țară de aproximativ 6,9 milioane de locuitori, salariul mediu este de aproape 616 dolari. De asemenea, media de vârstă din această țară este una dintre cele mai ridicate din Europa, anume 43 de ani.

Ce măsuri o să mai fie adoptate în Serbia

Președintele țării balcanice este de părere că rata actuală a natalității, de 1,5%, ar trebui să crească până la 2,15% pentru că Serbia să își mențină populația actuală. Autoritățile o să adopte mai multe măsuri suplimentare pentru a se asigura că se ajunge la acest lucru.

Mai exact, tinerii o să aibă parte de măsuri suplimentare care o să îi ajute să nu renunțe la studiile la colegii și universități chiar dacă vor deveni părinți în timp ce se ocupă de educația lor.

Posibilitatea de a acorda granturi de până la 22.000 de dolari cuplurilor tinere este analizată de Guvernul de la Belgrad. Aceștia ar urma să fie ajutați să își înceapă o familie și să își cumpere prima casă dacă ar primi suma uriașă de bani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI