Țara care e la un pas de faliment din cauza Chinei. Ce se întâmplă aici VIDEO

Țara care e la un pas de faliment din cauza Chinei. Ce se întâmplă aici VIDEO
Ce țară a ajuns în pragul falimentului. Se confruntă cu probleme mari din cauza Chinei

O țară este în pragul falimentului după ce China s-a ocupat de unn proiect extrem de ambițios. Chiar dacă se dorea să se construiască o autostradă cu adevărat spectaculoasă, sume uriașe de bani au fost investite și totul s-a transformat într-un coșmar.

O țară a ajuns în pragul falimentului. Ce legătură are China

Multe țări visează la proiecte foarte mari, dar nu multe lucruri bune se întâmplă atunci când socotelile nu sunt respectate și se ajunge pierderi imense în loc de a oferi cele mai bune condiții. Acest lucru se întâmplă și în cazul unui proiect ce vizează o autostradă de nu mai puțin de 130 de km pentru a conecta portul muntenegrean Bar cu granița sârbă. Muntenegru își dorea ca proiectul să conțină tuneluri și viaducte monumentale, dar se pare că nu s-a ajuns unde ar fi trebuit.

Timp de șase ani, Muntenegru a cheluit 1 miliard de dolari pentru ca acest proiect să fie dus la capăt și să se mândrească cu el. Totuși, de construcție se ocupă compania China Road and Bridge Corporation, iar lucrările nu sunt nici măcar aproape de final. Sume imense au fost investite, așa că din ce în ce mai mulți oameni încep să se întrebe ce se întâmplă, cu adevărat, acolo.

Doar 41 de km de drum au fost construiți până în acest moment din lucrarea ce a fost finanțată printr-un împrumut luat de la banca chineză. Muntenegru este în pragul falimentului după ce și-a pus speranțele și finanțele în autostrada ce ar fi trebuit să fie deja terminată până acum și ar fi trebuit să mulțumească pe toată lumea.

Ce se întâmplă cu un proiect mega ambițios. Sume uriașe de bani au fost investite

Din păcate, provocările de care are parte micul stat balcanic nu se opresc aici. Ținând cont că o sumă uriașă de bani a fost investită în autostradă cu ajutorul unui împrumut luat de la banca chineză, Muntenegru ar trebui să ramburseze o parte din sumă înapoi la Beijing până în luna iulie, dar nu există bani pentru așa ceva, potrivit la Reppublica. Proiectul ambițios a costat foarte mult, chiar mai mult decât poate își imaginau reprezentanții statului.

În același timp, Muntenegru a dat un apel disperat către Uniunea Europeană, dar fără folos. Niciun răspuns nu a fost oferit și micul stat balcanic ar putea să aibă din ce în ce mai multe probleme, În caz de insolvență, China poate să ceară să gestioneze o parte din teritoriul național, mai ales pentru că nu este prima oară când se întâmplă acest lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI