01 iun. 2021 | 20:49

Țara care e la un pas de faliment din cauza Chinei. Ce se întâmplă aici VIDEO

News
Țara care e la un pas de faliment din cauza Chinei. Ce se întâmplă aici VIDEO
Ce țară a ajuns în pragul falimentului. Se confruntă cu probleme mari din cauza Chinei

O țară este în pragul falimentului după ce China s-a ocupat de unn proiect extrem de ambițios. Chiar dacă se dorea să se construiască o autostradă cu adevărat spectaculoasă, sume uriașe de bani au fost investite și totul s-a transformat într-un coșmar.

O țară a ajuns în pragul falimentului. Ce legătură are China

Multe țări visează la proiecte foarte mari, dar nu multe lucruri bune se întâmplă atunci când socotelile nu sunt respectate și se ajunge pierderi imense în loc de a oferi cele mai bune condiții. Acest lucru se întâmplă și în cazul unui proiect ce vizează o autostradă de nu mai puțin de 130 de km pentru a conecta portul muntenegrean Bar cu granița sârbă. Muntenegru își dorea ca proiectul să conțină tuneluri și viaducte monumentale, dar se pare că nu s-a ajuns unde ar fi trebuit.

Timp de șase ani, Muntenegru a cheluit 1 miliard de dolari pentru ca acest proiect să fie dus la capăt și să se mândrească cu el. Totuși, de construcție se ocupă compania China Road and Bridge Corporation, iar lucrările nu sunt nici măcar aproape de final. Sume imense au fost investite, așa că din ce în ce mai mulți oameni încep să se întrebe ce se întâmplă, cu adevărat, acolo.

Doar 41 de km de drum au fost construiți până în acest moment din lucrarea ce a fost finanțată printr-un împrumut luat de la banca chineză. Muntenegru este în pragul falimentului după ce și-a pus speranțele și finanțele în autostrada ce ar fi trebuit să fie deja terminată până acum și ar fi trebuit să mulțumească pe toată lumea.

Ce se întâmplă cu un proiect mega ambițios. Sume uriașe de bani au fost investite

Din păcate, provocările de care are parte micul stat balcanic nu se opresc aici. Ținând cont că o sumă uriașă de bani a fost investită în autostradă cu ajutorul unui împrumut luat de la banca chineză, Muntenegru ar trebui să ramburseze o parte din sumă înapoi la Beijing până în luna iulie, dar nu există bani pentru așa ceva, potrivit la Reppublica. Proiectul ambițios a costat foarte mult, chiar mai mult decât poate își imaginau reprezentanții statului.

În același timp, Muntenegru a dat un apel disperat către Uniunea Europeană, dar fără folos. Niciun răspuns nu a fost oferit și micul stat balcanic ar putea să aibă din ce în ce mai multe probleme, În caz de insolvență, China poate să ceară să gestioneze o parte din teritoriul național, mai ales pentru că nu este prima oară când se întâmplă acest lucru.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro