China face anunțul crunt. Este panică după decizia asta: se întâmplă acum

China face anunțul crunt. Este panică după decizia asta: se întâmplă acum
Ce au decis acum chinezii

Este incredibil la ce decizie au ajuns chinezii! China a adoptat acum o lege care autorizează pentru prima oară garda de coastă să tragă asupra navelor străine, transmite Reuters.

China face anunțul crunt. Este panică după decizia asta

Autoritățile de la Beijing au adoptat o lege care autorizează în premieră paza de coastă chineză să deschidă focul asupra unor nave străine. Acest lucru ar putea duce la agitarea apelor disputate din apropierea țărmurilor Chinei.

China și Japonia au dispute mai vechi în privința suveranității maritime în Marea Chinei de Est. Mai mult, chinezii sunt în aceeași situație și cu mai multe state din sud-estul Asiei în Marea Chinei de Sud. Așadar, autoritățile chineze au trimis garda de coastă să alunge vasele de pescuit ale unor țări din zonele pe care le revendică. Acest lucru a dus de câteva ori la scufundarea vaselor respective, potrivit Agerpres.

Circumstanțele specificate de lege

Potrivit legii publicate anterior, garda de coastă chineză este autorizată să folosească ”toate mijloacele necesare” ca să oprească sau să prevină amenințările pe care le pot aduce navele străine.

De asemenea, noua lege autorizează garda de coastă a Chinei să demoleze structurile altor state, dacă sunt pe recifurile revendicate de China. Totodată personalul gărzii de coastă are permisiunea de a inspecta vasele străine în apele revendicate de Republica Populară Chineză.

Totodată, prin noul proiect de lege, garda de coastă este împuternicită să creeze zone temporare de excluziune, ”după necesități”, pentru a împiedica alte vase străine să intre într-o anumită regiune.

De ce este necesar acest nou proiect de lege

Potrivit primului articol din noua lege, este nevoie de aceasta pentru ca Republica Populară Chineză să-și poată apăra suveranitatea, securitatea și drepturile maritime. Proiectul de lege vine la șapte ani de când China a fuzionat mai multe agenții din domeniu maritim pentru a crea un birou al gărzii de coastă.

În anul 2018, biroul a intrat sub comanda Poliției Armate a Poporului. Astfel a devenit o ramură a forțelor armate chineze, potrivit sursei citate.

Din 2012, de când a intrat la putere, președintele chinez Xi Jinping a avut o contribuție impresionantă la consolidarea Chinei ca putere mondială. De la Marea Chinei de Sud, până la granița cu India, China și-a mărit considerabil pretențiile teritoriale. Așadar, după ce în 2020 disputele au sporit, președintele chinez a majorat bugetul armatei pentru a proteja suveranitatea, securitatea și interesele de dezvoltare.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI