Țara care consideră caracatițele și crabii ca „ființe simțitoare“. Ce decizii s-au luat

Țara care consideră caracatițele și crabii ca „ființe simțitoare“. Ce decizii s-au luat

Ultimele descoperiri făcute de oamenii de știință încadrează homarii, caracatițele și crabii în categoria „ființelor simțitoare“, întrucât ar avea, de fapt, capacitatea de a simți. Prin urmare, au fost luate anumite măsuri în acest sens. Care este prima țară care a făcut asta și ce prevede legislația, afli în rândurile de mai jos, unde descoperi și rezultatele interesante ale unui studiu realizat de London School of Economics (LSE).

Țara care consideră caracatițele și crabii ca „ființe simțitoare“

Un nou raport științific de referință a demonstrat că homarii, crabii și caracatițele sunt ființe simțitoare și, prin urmare, nu ar trebui fierte de vii. Studiul realizat de London School of Economics (LSE) reflectă faptul că aceste ființe ar trebui să aibă o prioritate mai mare din partea guvernelor în ceea ce privește bunăstarea lor.

Nu mai puțin de 300 de studii științifice au fost analizate de cercetători pentru a determina cât de sensibile sunt aceste creaturi, dar și pentru a măsura capacitatea lor de experimenta durerea și de a simți lucruri. Cercetările s-au concentrat asupra a opt categorii de vietăți pentru a le măsura sensibilitatea, trecând în revistă următoarele aspecte:

  • Abilitate de învățare;
  • Capacitatea de a procesa durerea;
  • Cum se înregistrează durerea în creier;
  • Răspuns la anestezice sau analgezice;
  • Comportamente, inclusiv echilibrarea amenințării cu oportunitatea de recompensă și protecție împotriva rănirii sau amenințării.

Experții în domeniu au ajuns la concluzia că nu este bine ca aceste animale să fie fierte de vii, fără a fi sacrificate înainte, afirmând totodată că homarii și crabii nu ar trebui vânduți de vii unor persoane care nu au experiență în a-i manipula.

Citește și: Povestea Băiatului Homar, monstrul cu chip de om și rău ca un demon

Ce decizii s-au luat în Marea Britanie

Drept răspund la acest studiu revoluționar, guvernul Marii Britanii va trece aceste animale într-un proiect de lege care este în prezent dezbătut în Parlament.

Noile legi vor asigura standarde ridicate pentru bunăstarea animalelor

În conformitate cu Legea privind bunăstarea animalelor (Sentience), atât homarii, cât și crabii, caracatițele, racii, calmarii și sepia vor fi recunoscuți drept ființe simțitoare. Acest proiect de lege a fost special conceput pentru a se asigura că legile ce urmează a fi date vor avea standarde ridicate de bunăstare a animalelor.

De asemenea, se încearcă crearea unui Comitet de conștientizare a animalelor, care să publice rapoarte despre cât de bine s-a ținut cont sau nu de deciziile guvernamentale în cazul bunăstării animalelor sensibile.

Cercetător principal al studiului și profesor la London School of Economics, Jonathan Birch este de părere că durerea și suferința, precum și capacitatea animalului de a le simți ar trebui să aibă o importanță aparte în legile privind bunăstarea animalelor.

„Când respecti ceva ca ființă simțitoare, trebuie să se aplice genul de principii pe care le accepți pentru alte ființe simțitoare. Sacrificarea acestor ființe necesită pregătire umană. Acestea sunt principii pe care oamenii le acordă cu ușurință oricărei vertebrat“, a declarat Birch.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI