Nu mulți știu că, pe globul pământesc, există o țară cu reguli mult mai stricte decât în Coreea de Nord. Vorbim despre unul dintre statele cel mai puțin vizitate din lume, cu mult mai puțini vizitatori anuali decât Coreea de Nord. Despre ce destinație turistică ar fi vorba.
Unul dintre cel mai puțin vizitate locuri de pe planetă se află în inima Asiei Centrale, primind, an de an, mai puțini turiști decât Coreea de Nord.
Este vorba despre Turkmenistan, stat al cărei capitale este înconjurată de palate fastuoase, aur, lux și clădiri opulente.
De asemenea, Turkmenistan deține recordul mondial Guiness pentru majoritatea clădirilor din marmură. Cu toate acestea, țara asiatică nu este extrem de populară printre turiști.
Printre motivele principale pentru care statul din Asia Centrală nu este vizitat de către mai mulți turiști se numără faptul că libertatea presei este aproape inexistentă, iar automobilele murdare nu au voie să intre în capitala Așgabat.
Un alt aspect important este legat de femeile din Turkmenistan. În această țară, reprezentantele sexului frumos nu au permisiunea să poarte haine mulate, să-și vopsească părul sau să utilizeze anumite accesorii precum unghiile sau genele false.
De asemenea, tot în această țară, urmașele Evei nu au voie să își facă operații estetice, precum intervenții de augmentare a bustului, și nu au voie nici să își injecteze acid în buze sau să își tatueze sprâncenele.
„Zeci de femei și-au pierdut locul de muncă pentru că ar fi avut implanturi mamare sau acid în buze. La un moment dat, au fost efectuate raiduri în locuri publice și birouri, iar oamenii legii au adunat femei care aveau gene și/sau unghii false și le-au dus la secțiile de poliție.
Într-o nouă interdicție, poliția rutieră din această țată interzice șoferilor care au taxi să transporte femei cu excepția cazului în care acestea sunt rude. De asemenea, femeilor le este interzis să stea pe scaunul din față, lângă șofer.
Protestele și criticile publice la adresa politicilor guvernamentale sunt extrem de rare în Turkmenistan, unde adversarii ajung adesea în închisoare sau sunt internați cu forța în spitale de psihiatrie.”, notează cei de la Spynews.