11 iul. 2022 | 15:20

Țara care amendează șoferii ce poartă ochelari de soare la volan. Atenție dacă vă duceți acolo în vacanță

Social
Țara care amendează șoferii ce poartă ochelari de soare la volan. Atenție dacă vă duceți acolo în vacanță
În ce țară sunt amendați șoferii care poartă ochelari de soare?

Deși acest obicei pare unul comun și simplu pentru majoritatea șoferilor, unii conducători trebuie să țină cont să renunțe la acest accesoriu. O țară amendează oamenii care se află la volan și care poartă ochelari de soare. De ce există această exigență din partea autorităților și care este motivul pentru care șoferii de acolo trebuie să nu fie adepții ochelarilor de soare? Puțini s-ar fi gândit la aceste detalii.

Șoferii care poartă ochelari de soare la volan sunt amendați: în ce țară se întâmplă asta?

Șoferii din Anglia au fost avertizați cu privire la noua schimbare a legii care ar putea să le aducă sancțiuni. Amenzile pentru cei care nu respectă acest detaliu sunt de 5.000 de lire sterline pentru purtarea ochelarilor de soare. Majoritatea celor care se află la volan adoră să poarte un astfel de accesoriu care le face viața mai ușoară în timpul mersului, arată express.co.uk. 

Mai mult decât atât, este și un accesoriu specific sezonului cald pe care încă îl traversăm, așa că aduce un plus vestimentației cu care ai plecat de acasă. Din păcate, tot el ar putea să le aducă amenzi șoferilor pentru că se crede că îi împiedică să conducă în mod corespunzător vehiculul.

Experții în conducere spun că de unele tipuri de ochelari restricționează vederea în timpul mersului cu mașina. Unele lentile de pe piață pot fi în nuanțe mult prea întunecate și pot restricționa lumina zilei la drum. Mai mult decât atât, cadrele voluminoase pot cauza un punct mort, astfel că șoferii sunt sfătuiți să testeze ochelarii sau să folosească doar parasolarele încorporate în vehicul.

Amenzile pentru schimbările în cauză pot crește până la 5.000 de lire sterline, plus nouă puncte penalizare și chiar o interdicție de conducere dacă este vorba despre un caz dus în instanță. De asemenea, șoferii trebuie să fie atenți și la felul în care aleg să se îmbrace în timpul mersului.

Ce arată Codul Rutier?

Conform Regulii 97 din Codul Rutier,îmbrăcămintea și încălțămintea pe care alegi să le purtați în timp ce conduceți nu trebuie să vă împiedice să utilizați comenzile în mod corect”.

„Toți avem responsabilitatea de a conduce cu grijă și atenție și trebuie să fim în alertă pentru orice ne poate afecta capacitatea de a face asta.

„Strălucirea soarelui este adesea dificil de condus, deoarece poate afecta modul în care percepem condițiile drumului, în timp ce o explozie scurtă neașteptată de lumină din spatele unui nor poate afecta cu adevărat capacitatea noastră de a vedea.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Florin Piersic, viață amoroasă tumultoasă. Câte femei a iubit marele actor
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Capital.ro
Alimentele care ne atacă puternic sistemul imunitar: ”Trebuie consumate cât mai rar!”
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro