09 mart. 2022 | 10:19

Țara care amână aderarea la NATO în plin război Rusia – Ucraina. Cum își motivează decizia uluitoare

News
Țara care amână aderarea la NATO în plin război Rusia - Ucraina. Cum își motivează decizia uluitoare
Care este țara are amână aderarea în NATO?

Invazia Ucrainei i-a pus pe mulți pe gânduri, iar premierul unei țări consideră că nu este un moment oportun să adere la structurile NATO. Șeful guvernului a respins apelurile opoziției de curând de a lua în considerare acest lucru, în urma invaziei cu Ucraina. Oficialul susține că o solicitare în acest sens ar destabiliza securitatea Europei. Despre ce țară este vorba și care sunt detaliile de ultimă oră?

Ce țară amână aderarea la NATO: care este motivul?

Războiul din Ucraina a pus pe gânduri oficiali din întreaga lume. Cu toții încearcă să facă tot ce este mai bine pentru țările lor, unii chiar să sară în ajutor ucrainenilor, dar nici să nu ajungă în ochiul critic al președintelui rus care deja a creat o listă neagră a țărilor care intervin în conflict.

În timpul în care Ucraina este atacată la ordinul liderului de la Kremlin, premierul Suediei consideră că nu este un moment oportun pentru aderarea țării sale la structurile NATO. Șefa guvernului a respins în cursul zilei de marți apelurile opoziției de a lua măcar în considerare aderarea la NATO.

Magdalena Andersson a subliniat că formularea unei astfel de solicitări ar destabiliza securitatea Europei, arată Reuters. Amintim că Suedia nu s-a mai implicat într-un război din anul 1814, și-a construit politica externă pe neparticiparea la alianţe militare și și-a întărit relațiile cu NATO în ultimii ani.

În timpul acesta, tensiunile cu Rusia și Marea Baltică s-au intensificat. Invazia Ucrainei a relansat apeluri ca Suedia să adere la NATO (la fel ca și în cazul Finlandei).

„Dacă Suedia ar opta acum să ceară aderarea la NATO, în situaţia actuală, acest lucru ar destabiliza şi mai mult această parte a Europei şi ar spori tensiunile”, a explicat presei şefa guvernului.

„Am spus clar tot acest timp că pentru securitatea Suediei şi a acestei regiuni a Europei cel mai bine este ca guvernul să aibă o politică pe termen lung previzibilă şi consecventă, şi cred în continuare acest lucru”, a adăugat ea.

„Este urgent”

Rusia nu dorește ca Finlanda sau Suedia să adere la NATO și chiar a venit cu amenințări în acest sens, urmând să treacă la fapte dacă cineva va interveni în planurile sale. La finele lunii trecute Moscova a avertizat iarăși cu „consecinţe grave militaro-politice” dacă fac acest lucru.

Finlanda și Suedia au legături militare strânse, iar un gest al uneia dintre ele de a adera la alianța militară nord-atlantică va pune o presiune imensă pe umerii celeilalte pentru a face în cele din urmă același lucru.

„Este urgent”, a spus Kristersson, citat de agenţia TT. „Nu ne putem aşeza în spatele unui paravan sperând ca totul să se termine şi apoi să ne mirăm că finlandezii au luat deja o decizie, într-o lună sau două”.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Locul din inima Transilvaniei cu peisaje desprinse din povești. Este destinația ideală pentru vacanța de Paște
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cătălin Bordea, șocat de femei: Mi-a ajuns
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Capital.ro
Horoscop Luna Neagră în Fecioară 2024 | Karma aduce lecții importante: Leii se îmbogățesc. Peștii au parte de aventuri amoroase
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
CUTREMUR de 1 MAI! MII de ROMÂNI s-au PANICAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro