Țara care a interzis deja călătoriile celor care nu se vor vaccina anti-covid-19

Robert Speranza condiționează călătoriile pe baza vaccinării anti-covid

În ultima vreme au apărut discuții aprinse despre posibilitatea implementării pașaportului COVID. Primul stat care anunța iminenta implementare era Marea Britanie, în schimb Italia a decis să facă ea primul pas. Robert Speranza a impus noi restricții de călătorie, pe baza vaccinului anti-covid și pe obligativitatea acestuia în rândul populației italiene.

Italia condiționează călătoriile pe baza vaccinării anti-covid

Conform presei italiene, Guvernul de la Roma intenționează, în perioada următoare, să achiziționeze 202 milioane de doze de vaccin COVID-19. Bazându-se pe acest aspect Italia impune noi restricții de călătorie cetățenilor italieni.

Italienii vor fi obligați să aibă asupra lor așa-zisul pașaport COVID.  Toate persoanele vaccinate vor fi urmărite și se vor elibera acte care ar putea fi necesare pentru călătorii, atât în ​​Italia, cât și în străinătate.

Conform celor cuprinse în Planul strategic pentru vaccinarea anti Covid, în curând vor ajunge un număr consisten de vaccinuri care le va oferi posibilitatea italienilor de a se deplasa dintr-o regiune în alta și de la un stat la altul. Poriectul a fost prezenta astăzi, 2 decembrie, de ministrul Sănătății Roberto Speranza în Parlament.

Ideea este să se poată vaccina cât mai mulți oameni posibil în cel mai scurt timp, începând cu luna ianuarie. Ar trebui să înceapă inițial cu vaccinul Pfizer. Speranza declara că vor fi aproximativ 3,4 milioane de doze pentru 1,7 milioane de persoane.

Vaccinul, mai spune ministrul, va fi adus în Italia în containere de 975 de doze distribuite în 300 de spitale și secții de urgență.

Robert Speranza și Planul strategic pentru vaccinarea anti Covid

Ministrul italian al sănătății, Robert Speranza, a declarat astăzi, într-o ședință cu parlamentarii, că Italia va distribui 202,6 milioane de doze de vaccinuri COVID-19 în 2021. Oficialul s-a referit la acest demers ca fiind un ”efort fără precedent care va necesita un angajament colectiv uriaș”.

Robert Speranza a spus că vaccinurile nu vor fi obligatorii. Dozele alocate Italiei, printr-un acord colectiv de achiziție al UE, ar fi „suficiente pentru a putea vaccina întreaga populație”.

Speranza a subliniat că distribuția vaccinurilor va depinde de aprobarea de reglementare. respectiva aprobare se află încă în așteptare la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Se așteaptă ca primele vaccinuri să sosească în ianuarie, spune oficialul italian. Vaccinul Pfizer urmează să primească prima aprobare EMA până pe 29 decembrie. Celălalt vaccin, produs de compania farma Moderna, va primi aprobarea până pe 12 ianuarie.

”Prioritatea va fi acordată mai întâi lucrătorilor din domeniul sănătății, apoi rezidenților caselor de bătrâni, apoi persoanelor în vârstă de peste 80 de ani înainte de a se muta în alte grupuri, cum ar fi persoanele cu riscuri medicale, forțele de ordine, profesorii și lucrătorii din penitenciare.”, a declarat Robert Speranza.

Conform ministrului italian, Robert Speranza, toți subiecții vaccinați trebuie incluși într-un registru specific, o bază de date care va fi utilizată de Agenția pentru medicamente. Agenția va putea astfel monitoriza orice reacții adverse, cu ajutorul datelor din această bază informațională.

Aceeași bază de date va fi utilizată în scopul eliberării actelor necesare în caz de călătorie, atât în ​​Italia, cât și în străinătate. Specialiștii vor efectua noi teste serologice, la câteva săptămâni după vaccinare.

Prin acest demers specialiștii vor putea înțelege dacă vaccinul administrat produce anticorpi împotriva Covid. Dacă rezultatul nu va fi unul pozitiv, subiecții vor trebui revaccinați, dar cu un alt vaccin, mult mai bun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI