Tânăr de 26 de ani, mușcat de un șobolan în centrul Capitalei. Ce povestește că i s-a întâmplat. Halucinant

Tânăr de 26 de ani, mușcat de un șobolan în centrul Capitalei. Ce povestește că i s-a întâmplat. Halucinant
Tânăr de 26 de ani, mușcat de un șobolan în centrul Capitalei

Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan chiar în centrul Capitalei. Totul s-a întâmplat în Piața Romană. Cu toate că a fost încălțat cu șosete și papuci, șobolanul a reușit să-i provoace răni.

Tânăr mușcat de șobolan în centrul Bucureștiului

Incidentul a avut loc marți, în jurul orei 19, în zona Piața Romană, lângă parcul Grădina Icoanei. Băiatul a ieșit din casă deoarece comandase de mâncare iar curierul ajunsese. Când a ajuns în fața porții, un șobolan a sărit pe el și l-a mușcat de deget.

După circa o oră, tânărul de 26 de ani a ajuns la Spitalul Matei Balș, acolo unde a primit de urgență antitetanos și antirabic. Medicii i-au prescris un tratament exact, cu 5 antirabice timp de 5 săptămâni, adică unul pe săptămână. Cu toate că mușcătura unui șobolan nu provoacă răni grave, poate provoca anumite boli.

”În jurul orei 19 am ieșit la poartă să îmi ridic comanda. Eram cu băiatul de la livrări și am simțit ceva pe picior, apoi o mușcătură foarte dură. L-am văzut, era deja înfipt în picior, nu a fugit, nu a avut nicio reacție, am dat cu piciorul în el, am aruncat telefonul, și am pus mâna pe el și l-am aruncat, alfel nu știu ce s-ar fi întâmplat.

Tetanusul este una dintre cele mai grave boli care necesită un tratament intens. În fiecare an, aproximativ 50 de mii de oameni mor, la nivel global, iar în marte parte este vorba despre copii. Conform specialiștilor, în cazul în care boala nu este tratată corespunzător și la timp, în circa 10% din cazuri poate duce la moartea pacientului.

Șobolani surprins mâncând un covrig în magazinul Mega Image

Imagini cu doi șobolani care mâncau un covrig de pe rafturile magazinului Mega Image au devenit virale. În urma acestora, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pe Siguranța Alimentelor a decis să aplice o amendă supermarket-ului. Magazinul are de plătit 10.000 de lei amendă de la ANSVSA.

“Situaţia a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu şobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. Existând un risc major pentru sănătatea populaţiei, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat şi a dispus de urgenţă un control la punctul de lucru al operatorului economic”, se arată în comunicatul ANSVSA, citat de Agerpres.

Mega Image a precizat că personalul intervine constat cu soluții de deratizare deoarece există zone cu multe surse externe ce nu pot fi controlate.

“Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienţilor noştri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu şi să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluţii de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla”.

Sursă foto: antena3

Urmăriți Playtech.ro și pe