Ce s-a întâmpat cu magazinul Mega Image unde 2 sobolani mâncau un covrig. E oficial!

Ce s-a întâmpat cu magazinul Mega Image unde 2 sobolani mâncau un covrig. E oficial!
Ce s-a întâmpat cu magazinul Mega Image unde 2 sobolani mâncau un covrig. E oficial!

Imaginile cu doi șobolani care împărțeau un covrig de pe rafturile magazinului Mega Image au devenit virale în România, iar răspunsul lanțului de supermarketuri nu a întârziat să apară.

Ce s-a întâmpat cu magazinul Mega Image unde 2 sobolani mâncau un covrig

Conducerea magazinului a declarat că unitatea a fost închisă și și-a cerut scuze pentru neplăcerile provocate. Acum, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a decis să aplice o amendă supermarketului aflat în Sectorul 1.

Mega Image-ul în care au fost surprinse imaginile cu șobolani are de plătit 10.000 de lei amendă de la ANSVSA.

“Situaţia a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu şobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. Existând un risc major pentru sănătatea populaţiei, conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat şi a dispus de urgenţă un control la punctul de lucru al operatorului economic”, se arată în comunicatul ANSVSA, citat de Agerpres.

Inspectorii ANSVSA au decis amendarea operatorului economic cu suma de 10.000 de lei. Magazinul este momentan închis și are obligația de a efectua operațiunile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, asigurând igienizarea tuturor spațiilor de recepție, depozitare, expunere și comercializare a produselor alimentare.

Magazinul își va putea relua activitatea doar după ce reprezentanții unității vor prezenta inspectorilor DVSVA dovada realizărilor acestor operațiuni, afirmă inspectorii Autorității, care au spus că fac controale în toate magazinele.

Ce a avut de spus Mega Image

Mega image a precizat că personalul intervine regulat cu soluții de deratizare, chiar mai des decât o prevede legea, pentru că există zone cu multe surse externe ce nu pot fi controlate.

“Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienţilor noştri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu şi să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluţii de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla.

În magazinul menţionat, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri (marţi, n.r.). Pentru că ne dorim să luăm măsuri suplimentare, am închis astăzi (miercuri, n.r.) magazinul şi vom acţiona cu un tratament de eradicare mai puternic. De asemenea, spaţiul din magazin este şi va fi în continuare igienizat după fiecare tratament pentru a asigura toate condiţiile de siguranţă alimentară”, potrivit paginii de Facebook a companiei.

“Vom lua toate măsurile care ţin de noi şi vom monitoriza în continuare magazinele noastre pentru a preveni incidente de acest fel”, au mai spus responsabilii Mega Image.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI