Pedeapsa primită de un tânăr care a spart un cont de Facebook

Pedeapsa primită de un tânăr care a spart un cont de Facebook

Gelozia l-a costat libertatea pe un bărbat de 33 de ani din județul Alba. Tânărul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a spart contul prietenei sale de pe rețeaua de socializare Facebook.

Tânărul a intrat în contul de Facebook Messenger al prietenei sale. A copiat discuțiile private pe care iubita le-a purtat cu alte persoane și apoi le-a publicat pe pagina personală de Facebook a tinerei și le-a trimis altor utilizatori ai rețelei de socializare, potrivit Digi24.

De asemenea, bărbatul a modificat parola de acces, apoi a restricţionat accesul la datele informatice din conţinutul contului Facebook al tinerei, după care a transferat neautorizat date informatice din sistemul informatic al persoanei vătămate către alte persoane care nu erau îndreptăţite să le primească şi să le vizualizeze. Concret,  a intrat în contul de Messenger al tinerei de unde a copiat discuţii private purtate cu alte persoane pe care le-a postat, ulterior, fie pe pagina personală a tinerei de pe Facebook, fie le-a transmis altor ultilizatori ai reţelei.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani fost condamnat la închisoare de Tribunalul Alba. Decizia magistraților nu este însă definitivă. El este judecat pentru pentru săvârşirea a trei infracţiuni: acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi transfer neautorizat de date informatice.

Potrivit documentelor de la dosar, bărbatul ar fi încercat astfel să se răzbune pe tânără, pe care o bănuia că avea o altă relaţie. Acesta a accesat ilegal de patru ori contul de Facebook al prietenei sale pentru a obține date informatice. Iar în alte două situații a schimbat parola de acces, iar prietena sa nu a mai putut folosi aplicația de socializare.

Pe durata termenului de supraveghere, bărbatul va presta timp de 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Comunei Galda de Jos sau Primăria Comunei Cricău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI