Facebook revoluționează pozele, dar vezi schimbarea doar pe iPhone

Autor: Andrei Simion - 20:27, 12 oct. 2018

„Bogații” cu iPhone au o opțiune nouă pe Facebook. Rețeaua socială reinventează ce faci cu fotografia. Cum o să arate de acum.

Schimbarea de la Facebook se prea poate să fie cea mai importantă din ultimul an. Ca să-și mențină relevanța, rețeaua socială revoluționează modul în care te uiți la poze.

Aplicația de Facebook îți permite de acum să tragi poze și să le vezi 3D. Da, de-a dreptul 3D, cum sunt filmele la cinema. Doar că pe Facebook ai poze 3D fără ochelari, fără vreun gadget special.

Veștile despre Facebook și opțiunea nouă au apărut prima dată la conferința F8. Atunci, oficialii Facebook au anunțat că lucrează la o opțiune foarte interesantă menită să transforme imaginile 2D pe care le postezi pe platformă în fotografii care par să fie 3D, chiar și atunci când sunt văzute pe un telefon normal.

După o lungă perioadă de teste restrânse, noua funcție începe să fie disponibilă pentru mare majoritate a utilizatorilor. Ca de fiecare dată procesul de propagare va fi destul de lent. Da, prima dată vine pe iPhone, că e o platformă mult mai stabilă. Totodată, e preferată mereu când vine vorba de noutăți.

Înainte să postezi o astfel de imagine, este important să reții că trebuie să fie realizată în mod portret, indiferent de telefonul cu care sunt realizate. Practic, trebuie să includă informații de adâncime.

Acele informații adiționale din imagine sunt folosite de algoritmul de inteligență artificială al Facebook pentru a le transforma în 3D.

Dacă ai bifat particularitățile de mai sus, când vei încerca să realizezi o postare nouă, vei avea opțiunea de 3D Photo.

Faci un tap pe ea și automat îți va fi afișat directorul cu imagini portret din galerie. Din acel moment, postezi ca de obicei. Adaugi o eventuală linie de text și apeși pe Post. Ca să înțelegi mai bine modul în care vor funcționa imaginile 3D, poți să te uiți la clipul de mai jos postat pe pagina oficială de Facebook.

Nu este exclus ca procesul de propagare să dureze câteva săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI