Tăieri de 25% la salariile acestor români. Anunțul oficial a fost făcut chiar azi

Tăieri de 25% la salariile acestor români. Anunțul oficial a fost făcut chiar azi
Tăieri de 25% la salariile acestor români. Anunțul oficial a fost făcut chiar azi

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a adus vești poaste pentru o parte dintre cetățeni. Este vorba despre o serie de reduceri de până la 25%.

Anunț: Tăieri de 25% la salariile acestor români

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a anunțat că salariile din aparatul de specialitate şi din instituţiile de cultură subordonate vor fi reduse cu aproximativ 20-25%. Totodată, a subliniat faptul că România trece printr-o criză economică destul de complicată și există o multitudine de proiecte aflate în derulare care trebuie să primească sprijin.

„Este clar că trebuie să reducem costurile – cu salariile, în principal, şi costurile de alte tipuri, cu toate lucrurile de funcţionare, toate costurile trebuie reduse. Este o perioadă de criză, foarte complicată, avem foarte multe proiecte în derulare care trebuie să primească sprijinul necesar. (…) Un lucru este clar: se vor reduce într-un procent – habar n-am dacă e mare, dacă e mic – de 20-25% cheltuielile cu salariile”, a declarat Moldovan în cadrul unei conferințe de presă.

Cât despre persoanele vizate de noile reguli, oficialul a menționat că reducerile vor fi operate fie prin restructurarea unor posturi, fie prin reducerea normei de lucru. Conform acestuia, deciziile urmează să intre în vigoare, cel mai probabil, din data de 1 mai, în contextul în care săptămâna următoare va fi votat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul curent.

În ceea ce privește cheltuielile din județ, datele prezentate de Moldovan în cadrul conferinței arată că bugetul de cheltuieli al Consiliului Județean pentru anul în curs este estimat la aproape 460 milioane de lei. Din această sumă, 334.5 milioane de lei sunt pentru investiții, 71.5 milioane de lei pentru cheltuielile sociale, 24 milioane de lei pentru cheltuielile din sfera culturală, 23 milioane de lei pentru culte și sport și 11.5 milioane de lei pentru cheltuielile cu aparatul propriu.

Polurile sărăciei din România

Anul acesta, în România, puterea de cumpărare pe cap de locuitor este, în medie, de 5.611 euro. La fel ca în Italia sau Polonia, și la noi în țară există un decalaj mare între populația avută și cei cu posibilități financiare reduse. Locuitorii din Capitală au cea mai mare putere de cumpărare, cu 80%, peste media națională. De altfel, bucureștenii, față de ceilalți, își permit economii, dar și cheltuieli de trei ori mai mari față de cei din Vaslui. În București, salariul minim trece de 4.100 de lei, iar în Vaslui nu trece de 2.700 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI