09 oct. 2022 | 17:08

Tabloul din 1850 în care o femeie pare să țină un telefon mobil în mână. Ce explicație au specialiștii pentru imaginea care dă naștere la conspirații

Diverse
Tabloul din 1850 în care o femeie pare să țină un telefon mobil în mână. Ce explicație au specialiștii pentru imaginea care dă naștere la conspirații
Ce spun specialiștii despre o pictură bizară care a făcut înconjurul lumii: scena arată o fată ținând un telefon.

Un tablou din anul 1850 a stârnit un val de reacții. Majoritatea oamenilor care l-au privit au putut să jure că în mâinile fetei din pictură se află un telefon mobil. Scena arată o adolescentă care parcă trimite mesaje sau se uită pe rețelele de socializare în timp ce merge neglijent pe drum. Ce cred specialiștii că se află, de fapt, în celebra pictură? Mulți internauți s-au gândit la călătoria în timp.

Tablou bizar din 1850: pictura arată o femeie care pare că ține în mână un telefon mobil

Scenariul călătoriei în timp a fost declanșat în mediul online de ofițerul guvernamental local pensionat Peter Russell în cazul picturii bizare care acum face înconjurul lumii. Un tablou din 1850 s-a făcut remarcat datorită unui detaliu. În prim-plan avem o tânără care pare că ține un telefon în mână în timp ce merge neglijent pe drum continuând să se uite la mobil.

Bărbatul a susținut că schimbările venite cu timpul au modificat și interpretarea picturii. Cel din urmă este de părere că perspectiva diferită a oamenilor prea obișnuiți cu diverse gadget-uri de acum au văzut imediat un telefon mobil, deși în mâinile fetei din tablou ar putea fi mai multe obiecte.

„Ceea ce mă frapează cel mai mult este cât de mult o schimbare a tehnologiei a schimbat interpretarea picturii și, într-un fel, a valorificat întregul său context. Marea schimbare este că, în 1850 sau 1860, fiecare spectator ar fi identificat elementul de care este absorbită fata ca un imn sau o carte de rugăciuni. Astăzi, nimeni nu ar putea să nu vadă asemănarea cu scena unei adolescente absorbite de rețelele de socializare pe smartphone-ul lor.”

Ce spune un expert?

Un specialist a subliniat că în tablou putem vedea o fată ținând în mână o carte de imnuri în timp ce se plimbă. Expertul în artă Gerald Weinpolter a spus: „Fata din acest tablou Waldmüller nu se joacă cu noul ei iPhone X, ci pleacă la biserică ținând în mâini o carte de rugăciuni.”

Alt exemplu al fenomenului plin de conspirații mai include și un tablou vechi de aproximativ 350 de ani pe care șeful Apple, Tim Cook, l-a numit „dovadă”. În pictură avem un personaj care pare că ține în mână un iPhone. O altă operă de artă a stârnit și ea un val de speculații după ce mai mulți oameni au fost de părere că Iisus ar fi putut călători în timp. Concret, este vorba despre tabloul ,,Slăvirea Euharistiei”.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Copacul care vă schimbă viața. Aduce sănătate și prosperitate
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SCENA ARTISTICĂ este în doliu. A încetat din viață un nume cu adevărat de legendă
Capital.ro
Horoscop 13 mai 2024. Berbecii vor fi plini de energie și determinare, Racii iau decizii înțelepte
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro