Surprize și cadouri pentru copilul tău, de 1 Iunie. Ce să îi pregătești de Ziua Copilului

Surprize și cadouri pentru copilul tău, de 1 Iunie. Ce să îi pregătești de Ziua Copilului
Ce surprize și cadouri îi poți oferi copilul tău, de 1 Iunie

Micuții așteaptă cu nerăbdare data de 1 iunie, când este sărbătorită Ziua Copilului. Anul acesta va fi foarte sărac din punct de vedere al evenimentelor dedicate copiilor, din cauza pandemiei de coronavirus. Reuniunile sunt interzise, așadar concursurile și concertele dedicate celor mici în alți ani nu se vor desfășura în 2020.

Ce surprize și cadouri îi poți oferi copilul tău, de 1 Iunie

Ziua copilului, numită și Ziua internațională a copilului, este celebrată la date diferite în funcție de țară. Ziua Copilului a fost menționată pentru prima oară la Geneva, în august 1925, când a avut loc Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor. Multe guverne au introdus după acest eveniment Ziua Copilului.

În foarte multe țări ziua copilului se sărbătorește pe 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului, în anul 1958. În fosta URSS și în țările care i-au fost state satelit, data este 1 iunie, prima zi de vară în Emisfera Nordică.

Ce surprize și cadouri îi poți oferi copilul tău, de 1 Iunie
Ce surprize și cadouri îi poți oferi copilul tău, de 1 Iunie

Ziua Copilului, sărbătorită pe date diferite în multe țări

La 16 noiembrie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii, prin declararea zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului, ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Așadar, părinții sunt și ei liberi de ZIua Copilului și le pot face o surpriză frumoasă copiilor. În București, pe data de 1 iunie se redeschide Muzeul Antipa, unde micuții pot vedea cum s-a născut viața pe pământ, dar și tot felul de animale, multe dintre ele dispărute de pe fața pământului.

Trebuie menționat faptul că accesul publicului în Muzeu se va face numai în condiţiile purtării unei măşti (medicală/non-medicală) pe toată durata vizitei în muzeu. Masca trebuie să acopere atât gura cât şi nasul, iar vizitatorii vor intra doar după efectuarea triajului observaţional şi a termometrizării noncontact. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau care prezintă simptome de infecţie respiratorie nu vor avea acces în muzeu.

Părinții le pot oferi copiilor o plimbare în parc sau o călătorie la munte, în natură sau pot rămâne chiar acasă, unde să le organizeze celor mici jocuri de tot felul și să-i recompenseze cu un prânz copios, pentru a sta cât mai departe de pericolul pe care îl aduce infecția de coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI